Windows Taakbeheer openen op de host-computer (Ctrl-Alt-Del)

Tijdens een sessie voor besturing op afstand zal de Ctrl-Alt-Del-toetsencombinatie die op de client wordt ingevoerd alleen door de client geregistreerd worden.

Deze functie is niet beschikbaar tijdens een "alleen weergeven"-sessie voor het controleren van het host-scherm.

alleen Windows Alleen beschikbaar op Windows hosts.

• Klik op de werkbalk Afstandsbediening op Opties > Ctrl-Alt-Del knop.

Resultaat: Het Windows Taakbeheer opent op de host-computer.

Tip: U kunt ook een sneltoets gebruiken om de opdracht Ctrl-Alt-Del naar de host te sturen. De standaard is Ctrl-Alt-Insert. Om de sneltoets te wijzigen, opent u de hostvoorkeuren en gaat u naar Algemeen > Afstandsbediening > Interactie en selecteert u een toetscombinatie in de vervolgkeuzelijst Ctrl-Alt-Del sneltoetscombinatie.

De opdracht Ctrl+Alt+Delete wordt niet verzonden. Wat moet ik doen?

Symptoom

Wanneer u zich aanmeldt bij een Windows host, klikt u op het pictogram Ctrl+Alt+Delete op de werkbalk van de afstandsbediening, maar de opdracht wordt niet verzonden.

Oorzaak

De meest waarschijnlijke oorzaak is dat ESET's HIPS software op de host de host blokkeert bij het verzenden van het commando.

Oplossing

Wijzig in ESET de instellingen van de HIPS-regels om uitzonderingen voor de hostsoftware toe te voegen. Volg de instructies op de ESET support site.