Waarom worden mijn gemapte netwerkstations niet weergegeven in Bestandsbeheer?

Er zijn een paar redenen waarom dit kan gebeuren. Meestal komt dit doordat de schijf in kaart werd gebracht tijdens een afstandsbedieningssessie, of doordat hij in kaart werd gebracht door een aanmeldscript. Om gemapte stations te laten verschijnen in bestandsbeheer, moet u zich eerst aanmelden met een Windows gebruikersnaam en wachtwoord waarmee de stations aan de account zijn gemapt. Als uw schijf in kaart is gebracht door een aanmeldscript, moet u hem handmatig in kaart brengen. Doel:

• Klik in Windows Verkenner, op Extra, en vervolgens op Een netwerkstation toewijzen
  • Breng uw schijf naar wens in kaart.
  • Zorg ervoor dat je het vakje "Reconnect at logon" aanvinkt.
  • Start de host opnieuw op.

Dit is nodig omdat de host de netwerkschijven pas oppikt wanneer hij opstart. Ook als u een toegangscode gebruikt om op afstand toegang te krijgen tot de computer, kunt u de gemapte stations niet zien. Gebruik in plaats daarvan de gebruikersnaam en het wachtwoord van Windows waarmee de stations zijn gemapt. U kunt dit doen door te klikken op Meer op het toegangscode scherm. Zodra u aan de bovenstaande vereisten hebt voldaan, zouden uw schijven moeten verschijnen in Bestandsbeheer.

Voor meer gedetailleerde informatie over het handmatig toewijzen van een schijf in Windows, zie: http://support.microsoft.com/kb/308582

Als u een "error (3)" ontvangt wanneer u via Bestandsbeheer toegang probeert te krijgen tot een gemapt station, controleer dan eerst of het station toegankelijk is via de normale afstandsbediening.

1. Open Mijn Computer, en noteer de naam van de share (share op 'computername').
  2. Maak verbinding met Bestandsbeheer.
  3. In het pad veld, typ je handmatig het pad in: \gebruikersnaam
Belangrijk: Zorg ervoor dat u de corresponderende "computername" en "share" precies zo invoert als ze in Deze computer staan.