Waarom zie ik de foutmelding 'WebClient-service staat niet toe dat LogMeIn-bestanden verbinding maken'?

De functie LogMeIn-bestanden wordt standaard niet uitgevoerd op Windows Server-besturingssystemen, als de WebClient-component niet is geïnstalleerd. Volg de onderstaande stappen om het onderdeel te installeren:

De WebClient installeren op een Windows Server 2008 of 2012

1. Start Server Manager > Beheren > Rollen en functies toevoegen

2. Selecteer in het menu Installatietype de optie Rolgebaseerd of Featuregebaseerd installatie.

3. Selecteer in het menu Server Selection de server waarop u de functie wilt installeren.

4. U kunt het menu Server Rollen overslaan door te klikken op Volgende.

5. In het menu Features breidt u de menu's User Interfaces en Infrastructure uit. Controleer de component Desktop Experience van de functie, aangezien de WebClient met deze component is gebundeld.

Opmerking: Volgens Microsoft is het alleen mogelijk de WebClient te installeren door de volledige Desktop-ervaring in te schakelen en is WebClient niet op zichzelf beschikbaar. Lees meer hier.
  6. Klik op Functies toevoegen wanneer u wordt gevraagd om ook de vereiste Inkt- en handschriftdiensten te installeren.

Opmerking: Deze wijziging vereist meestal een herstart van de server, dus vink de optie aan om de server automatisch te laten herstarten indien nodig.
  7. Klik op Installeren.

Opmerking: Uw server zou opnieuw moeten opstarten en de installatie van de functie zal voltooid zijn zodra de server terug opgestart is.
  8. Controleer de Windows Services en zorg ervoor dat de WebClient aanwezig is en draait.

De WebClient installeren op een Windows Server 2016 of 2019

1. Begin met het installeren van de WebDav-Redirector functie.

Install-WindowsFeature WebDAV-Redirector -Restart
  2. Je moet het opstarttype op Automatisch zetten met een PowerShell commando om de client te kunnen starten:

Set-Service WebClient -StartupType Automatisch

Set-Service MRxDAV -StartupType Automatisch

Opmerking: Een herstart is nodig omdat het pakket bestaat uit een service en een driver die alleen geïnstalleerd worden bij een herstart.
  3. U kunt de service starten door PowerShell commando's te gebruiken zoals:

Start-Dienst WebClient

Start-Dienst MRxDAV