Problemen oplossen met Wake On LAN op een Windows PC

Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om problemen op te lossen wanneer u een pc probeert te wekken.

Minimale vereisten

• De computer die u wilt activeren moet een kabelverbinding hebben (geen WiFi)
  • Een tweede hostcomputer moet ingeschakeld zijn en zich in hetzelfde netwerk bevinden om het wekverzoek te kunnen verzenden
Belangrijk: Zorg ervoor dat u up-to-date, officieel ondersteunde technologie van derden gebruikt samen met de hostsoftware. De hostsoftware is ontworpen voor gebruik met producten en diensten van derden (browser, OS, enz.) die officieel worden ondersteund door hun respectieve verkopers en goed worden onderhouden door de eindgebruiker (laatste patches en updates geïnstalleerd). Meer info

Hardware-eisen

Voor de beste resultaten moet u ervoor zorgen dat de volgende items up-to-date drivers of firmware gebruiken:
  • Moederbord Chipset
  • Netwerkadapter (als u onlangs een update naar Windows 10 hebt uitgevoerd, controleer dan of de stuurprogramma's voor de netwerkadapter zijn bijgewerkt)
  • BIOS
    Tip: In het BIOS onder Power Management, Deep Sleep moet worden uitgeschakeld.

Raadpleeg uw computer- of hardwarefabrikant voor hulp bij het downloaden en installeren van drivers en firmware.

Tip: Als Wake On LAN mogelijk is, moet het LED-lampje van zowel uw netwerkadapter als uw ethernetpoort branden of knipperen. Deze bevinden zich meestal aan de achterkant van uw computer. Als deze lampjes niet branden of knipperen, ligt het probleem bij uw netwerkadapter of ethernetpoort-hardware en kunt u wellicht beter contact opnemen met de fabrikant.

Inschakelen van Wake On LAN op Windows 10

1. Open het menu Snelle toegang door tegelijkertijd op de toets Windows en X te drukken.
  2. Klik op Apparaatbeheer.

Resultaat: Het venster Apparaatbeheer wordt weergegeven.

3. Vouw de lijst van Netwerkadapters uit.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de primaire netwerkadapter en selecteer Properties.

Resultaat: De eerste adapter in de lijst is meestal de primaire adapter.

5. Selecteer het tabblad Energiebeheer.
  6. Selecteer de vakjes voor Dit apparaat toestaan om de computer te wekken en Alleen een magic packet toestaan om de computer te wekken.
  7. Selecteer het tabblad Geavanceerd.
  8. Markeer in het vak Property Wake on Magic Packet.
  9. Zet Waarde op Ingeschakeld.
  10. Selecteer OK.
  11. Start uw computer opnieuw op.

Verdere bronnen en informatie

Om een volledige lijst van beschikbare toestanden op uw hostmachine te zien, typt u in de commandoregel powercfg -a en controleert u of toestanden S3, S4 en S5 beschikbaar zijn.
Tip: Om een opdrachtregel te openen, drukt u tegelijkertijd op de toets Windows en R op uw toetsenbord om een vak Uitvoeren te openen, typ vervolgens cmd en selecteer OK.
ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) normen:
  • S0 - systeem is volledig ingeschakeld
  • S1 - Power on Suspend (POS): De stroomvoorziening naar de CPU en RAM blijft gehandhaafd.
  • S2 - CPU uitgeschakeld.
  • S3 - Stand-by, Slaap of Suspend: RAM heeft nog steeds stroom
  • S4 - Hibernation: Het geheugen wordt opgeslagen op de harde schijf en het systeem wordt uitgeschakeld.
  • S5 - Shut Down: De voeding levert nog steeds stroom aan de aan/uit-knop.

Ga voor aanvullende informatie naar de Microsoft-ondersteuningssite.