Problemen oplossen met Wake On LAN op een Mac

Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om problemen op te lossen wanneer u een Mac probeert te wekken.

Minimale vereisten

• De computer die u wilt activeren moet een kabelverbinding hebben (geen WiFi)
  • Een tweede hostcomputer moet ingeschakeld zijn en zich in hetzelfde netwerk bevinden om het wekverzoek te kunnen verzenden
Belangrijk: Zorg ervoor dat u up-to-date, officieel ondersteunde technologie van derden gebruikt samen met de hostsoftware. De hostsoftware is ontworpen voor gebruik met producten en diensten van derden (browser, OS, enz.) die officieel worden ondersteund door hun respectieve verkopers en goed worden onderhouden door de eindgebruiker (laatste patches en updates geïnstalleerd). Meer info

Hardware-eisen

Controleer eerst of u voldoet aan de hardwarevereisten voor het gebruik van Wake on LAN:

• Controleer of de computer is aangesloten op een bekabeld netwerk (geen WiFi). Wake-on-LAN wordt niet ondersteund voor Mac-hosts op een draadloos netwerk.
  • Zorg ervoor dat de host in stand-by, slaapstand of hibernation (ACPI specificatie S3 of S4) staat.
  • U kunt een Mac die uitgeschakeld is, niet activeren.

Pas de instellingen voor energiebeheer aan in een systeemconfiguratiebestand

Controleer de instellingen voor energiebeheer op de Mac die u wilt wekken.

1. Open Finder.
  2. Navigeer naar SystemConfiguration door naar te gaan Ga naar > Ga naar map en typ /Library/Preferences/SystemConfiguration/.
  3. Open het volgende bestand: com.apple.PowerManagement.plist.
  4. Stel de Wake On LAN waarde in op 1 voor de volgende
    1. AC Stroomvoorziening
    2. Batterijvoeding
    3. UPS stroomvoorziening
  5. Start de Mac opnieuw op.

Resultaat: Wake On LAN zou beschikbaar moeten zijn.

Pas de instellingen voor energiebeheer aan in Terminal

1. Open Finder.
  2. Navigeer naar Terminal door te gaan naar Ga > Utilities en dubbelklik op Terminal.

Resultaat: Het venster Terminal wordt weergegeven.

3. Type pmset -g live.

Resultaat: Een tabel met instellingen en waarden wordt weergegeven.

4. Zoek de waarde womp en controleer of deze is ingesteld op 1.

Resultaat: Als het niet is ingesteld op 1, kunt u het instellen met het commando sudo pmset -a womp 1.

Verdere bronnen en informatie

Zorg ervoor dat de host in stand-by, slaapstand of hibernation staat (ACPI specificatie S3 of S4). U kunt een Mac die uitgeschakeld is, niet activeren.

ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) normen:
  • S0 - systeem is volledig ingeschakeld
  • S1 - Power on Suspend (POS): De stroomvoorziening naar de CPU en RAM blijft gehandhaafd.
  • S2 - CPU uitgeschakeld.
  • S3 - Stand-by, Slaap of Suspend: RAM heeft nog steeds stroom
  • S4 - Hibernation: Het geheugen wordt opgeslagen op de harde schijf en het systeem wordt uitgeschakeld.
  • S5 - Shut Down: De voeding levert nog steeds stroom aan de aan/uit-knop.

Ga voor meer informatie naar de Apple support site.