Touchscreenbediening voor de app op smartphone/tablet: klikken, scrollen en slepen

Externe besturing vanaf een smartphone of tablet

Door op verschillende manieren te bewegen en te schuiven, kunt u een aantal muisbewerkingen van de hostcomputer reproduceren vanaf uw mobiele apparaat.

• Eén keer tikken op het aanraakscherm werkt als enkel klikken met de muis.
  • Als u het gedrag bij enkel klikken wilt instellen op links- of rechtsklikken, tikt u op de muisknop.
    Muispictogram met rechtsklikken
  • Dubbeltikken werkt als dubbelklikken.
  • Dubbeltikken en vasthouden werkt als oppakken en slepen.
  • Tikken met twee vingers werkt als rechtsklikken.
  • Slepen met twee vingers werkt als bladeren met het muiswiel.
  • Op apparaten die schuiven met drie vingers ondersteunen, kunt u door horizontaal te schuiven met drie vingers de host-beeldschermen wisselen en door verticaal te schuiven met drie vingers het toetsenbord openen.
Tip: Op een iPad kunt u ook de muisknoppen op het scherm gebruiken om rechts of links te klikken.