Toegangscode? Wachtwoord? Over verificatie

Wanneer u verbinding maakt met een host-computer waarop LogMeIn draait, moet u zich identificeren bij de host-computer. Dit betekent dat u dient te bewijzen dat u gebruikersrechten hebt voor de computer op afstand (de host) door een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, die worden herkend door de computer. Voer uw LogMeIn-ID en -wachtwoord niet in. Dit zal resulteren in fout 1326 of fout 5 (onjuiste gebruikersnaam en wachtwoord).

Welke gebruikersnaam en wachtwoord moet ik invoeren?

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u gebruikt voor het aanmelden bij uw computer. Dit is dezelfde informatie die u invoert op een aanmeldingsscherm zoals een van de voorbeelden.

De meeste computers met meerdere gebruikers op een bedrijfsnetwerk vragen op deze manier om uw identificatie. Op een Windows-pc bent u bijvoorbeeld meestal gedwongen op Ctrl-Alt-Delete te drukken en uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Als u via LogMeIn verbinding maakt met dergelijke computers, dan wordt u gevraagd om dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren als wanneer u zich lokaal aanmeldt.

Let op: Voer uw LogMeIn-ID en -wachtwoord niet in. Dit zal resulteren in fout 1326 of fout 5 (onjuiste gebruikersnaam en wachtwoord).
Moet u uw wachtwoord voor Windows wijzigen? Op veel computers met Windows kunt u Ctrl+Alt+Del intoetsen en vervolgens klikt u op Wachtwoord wijzigen. Als uw computer gebruik maakt van een Microsoft-account voor het aanmelden (Windows 8 en hoger), volg dan deze instructies van Microsoft (Engelstalig).

Wat is een computertoegangscode?

Op sommige computers wordt u mogelijk gevraagd een computertoegangscode in te voeren. U wordt meestal gevraagd een computertoegangscode aan te maken wanneer u LogMeIn installeert op een computer die niet is geconfigureerd om een gebruikersnaam en wachtwoord voor Windows of Mac OS te vragen (dus wanneer u na het opstarten van de computer direct kunt gaan werken, zonder u aan te melden met uw gebruikersnaam en wachtwoord). Een computertoegangscode geeft u de zekerheid dat alleen mensen die deze speciale code kennen, toegang hebben tot uw computer.

Belangrijk: Zorg dat u uw computertoegangscode niet verliest. Deze code kan vanaf de hostcomputer worden gewijzigd, maar een verloren code kan niet worden opgevraagd!
Let op: Voer niet uw LogMeIn-wachtwoord in wanneer er om uw computertoegangscode wordt gevraagd.
Gevorderde gebruikers: binnen Windows is de computertoegangscode eigenlijk gekoppeld aan een verborgen beheerdersaccount, genaamd LogMeInRemoteUser. De computertoegangscode is het wachtwoord voor de gebruiker LogMeInRemoteUser.