Afstandsbediening zonder plugin en extensies vanuit browsers

Als gevolg van beleidswijzigingen in alle belangrijke browsers, zijn wij overgestapt van plugins en extensies naar standalone clients. Deze overgang stelt ons ook in staat client-apps te leveren met rijkere functiesets zonder uw gebruikelijke remote access-ervaring te verstoren.

Dit is hoe plugin- en extensievrije afstandsbediening werkt:

1. Wanneer u een sessie op afstand start: Een kleine ondersteuningsapp wordt gedownload en uw sessie wordt gestart in een nieuw venster.
  2. Als uw browser u vraagt om de client te starten, selecteert u Onthoud mijn keuze... en klikt u op OK.
  • Tijdens het proces hoeft u geen toepassingen te installeren en hebt u geen beheerdersrechten nodig.
  • De client app wordt bij het eerste gebruik gedownload en lokaal op uw computer opgeslagen. Hij wordt pas weer gedownload als er een nieuwe versie beschikbaar is.

Wat kan ik doen als de client telkens wordt gedownload als ik een sessie op afstand start?

Aangezien de app cookies gebruikt om de geïnstalleerde toestand op te slaan, gebeurt dit gedrag meestal als u cookies hebt uitgeschakeld of onlangs uw browsergeschiedenis hebt gewist. Hier leest u hoe u cookies kunt inschakelen in Chrome, Internet Explorer, Firefox en Safari.

Welke stappen kan ik ondernemen als ik liever extensies of plugins gebruik?

Wij richten ons op autochtone klanten, omdat zij voor iedereen een superieure ervaring bieden. Voorlopig heb je de volgende opties:

• Gebruik desktop Internet Explorer met ActiveX control om sessies te starten zonder de ondersteunende app te downloaden.
  • Als je op het Chrome dev channel zit, is het mogelijk om de crx plugin lokaal te installeren. Deze methode wordt echter niet ondersteund en wordt niet aanbevolen, aangezien er geen toekomstige updates of fixes beschikbaar zullen zijn.

Waarom zegt Chrome tegen mij "Deze extensie wordt niet vermeld in de Chrome Web Store en is mogelijk toegevoegd zonder uw medeweten"?

U hoeft zich geen zorgen te maken als u dit bericht ziet naast een vermelding voor de oudere versie van de hostsoftware-extensie voor Chrome. De mensen bij Google tonen dit bericht omdat de extensie met pensioen is gegaan. De extensie was niet toegevoegd zonder uw medeweten, het is gewoon verwijderd uit de Google Web Store.

U kunt meer lezen over deze overgang in onze blog post.