Waarom krijg ik op mijn Mac een Toegankelijkheidstoegangsbericht?

Symptoom

Op een Mac verschijnt de volgende waarschuwing Accessibility Access (Events) :

"LMIGuiAgent" wil deze computer bedienen met toegankelijkheidsfuncties Toegang verlenen aan deze toepassing in Beveiliging en privacy, in Systeemvoorkeuren

Oorzaak

In verband met Apple veiligheidsmaatregelen moet u de host Toegankelijkheidsrechten verlenen om de host op afstand te kunnen bedienen.

Oplossing

Op macOS Mojave moet Toegankelijkheidstoegang worden verleend wanneer je fysiek op de host bent. Op andere besturingssystemen kunt u de instellingen voor toegankelijkheid op afstand wijzigen.

1. Klik in het dialoogvenster Toegankelijkheid Toegang (Gebeurtenissen) op Open beveiligingsvoorkeuren. Het venster Security & Privacy verschijnt.
  2. Klik in de linkerbenedenhoek op het sloticoon. Er verschijnt een dialoogvenster Authenticatie.
  3. Log in met een Administrator account.
  4. Kies LMIGUIAgent.

Afstandsbediening is nu mogelijk op uw Mac.