Mijn toetsenbord werkt niet als ik verbinding maak met een host. Wat moet ik doen?

Symptoom

Als ik verbonden ben met een afstandsbedieningssessie, werkt mijn toetsenbord niet meer. Wanneer de host verbonden is in een afstandsbedieningssessie, ontvangt hij geen toetsenbord- en muisinvoer.

Oorzaak

Het toetsenbord-haakmechanisme van de host wordt gestoord door andere software van derden aan de clientzijde, bijvoorbeeld Anti-Virus software.

Oplossing

1. Beëindig uw RemotelyAnywhere of Pro verbinding.
  2. Open de Omgevingsvariabelen door te navigeren naar Configuratiescherm > Systeem > Geavanceerde systeeminstellingen > Omgevingsvariabelen. Het venster Omgevingsvariabelen wordt weergegeven.
  3. Klik op Nieuw... en stel het volgende in
    Name Waarde
    Variabele Naam RC_DISABLE_KEYBOARD_HOOK
    Variabele waarde 1
  4. Klik op OK.
Tip: Wanneer RC_DISABLE_KEYBOARD_HOOK is ingesteld, wordt bepaalde invoer op toetsen zoals de tab-toets of de Windows-toets omgeleid naar de hostcomputer.