Ik kreeg een certificaatfout toen ik via iOS verbinding maakte met mijn WebDAV provider. Wat moet ik doen?

Wanneer u verbinding maakt met een WebDAV-service via LogMeIn voor iOS, kunt u de volgende fout zien:

A secure connection could not be established. The server's certificate is not trusted.

Dit probleem kan worden opgelost door het digitale certificaat van de provider op uw iPad of iPhone te installeren. Dergelijke eindgebruikerscertificaten bevatten een openbare en een particuliere sleutel, meestal in de vorm van een .p12- of .pfx-bestand, waarmee u e-mails vanaf uw apparaten digitaal kunt ondertekenen en versleutelen.

Om een WebDAV service met een provider certificaat te gebruiken, volgt u deze procedure:

1. Vraag uw WebDAV provider om u hun certificaat te sturen via e-mail of een download link.

Belangrijk: Zorg er uit veiligheidsoverwegingen voor dat uw e-mailverkeer wordt gecodeerd met SSL.

2. Open het .p12- of .pfx-certificaatbestand op uw iOS-apparaat.
  3. Nadat u op de knop Install hebt getikt, wordt u gevraagd naar een niet-ondertekend profiel. Tik op Nu installeren om door te gaan.
  4. Voer uw PIN-code of wachtwoord in (indien ingesteld).
  5. Het certificaat is nu geïnstalleerd.