Twee-factorauthenticatie instellen voor uw eigen account

Tweestapsverificatie werkt met producten en componenten waarmee kan worden ingelogd via accounts.logme.in, onze algemene inlogdienst. Sommige oudere producten en componenten voldoen niet aan deze vereiste.

De configuratie bestaat uit twee delen.
  • Ten eerste stelt u de primaire methode in voor het ontvangen van aanmeldingscodes (LastPass Authenticator)
  • Daarna configureert u SMS of e-mail als een reservemethode voor het geval de primaire methode om welke reden dan ook niet beschikbaar is.

In detail ziet dat er als volgt uit. Deze procedure beschrijft de configuratie met onze eigen LastPass Authenticator. Voor andere veel gebruikte apps voor authenticatie verloopt de procedure soortgelijk.

1. Meld u aan op bij uw account op LogMeIn.com met uw LogMeIn ID (e-mailadres) en wachtwoord.
  2. Klik bovenaan de pagina op Instellingen en vervolgens op Accountinstellingen.

Resultaat: De Acount-instellingenpagina wordt weergegeven.

3. Ga onder Beveiliging naar Status tweeledige verificatie en klik op aan de slag.

Lees de inleidende informatie en klik nogmaals om aan de slag te gaan.

Resultaat: De pagina Bescherm uw account wordt weergegeven.

4. Op de pagina Bescherm uw account klikt u op Mobiele app instellen.
  5. Als u LastPass Authenticator al hebt, klikt u gewoon op Volgende.

Tip: U kunt de app downloaden van deze site: https://lastpass.com/auth/.

Resultaat: De pagina Mobiele instellingen wordt weergegeven. U ziet een scanbare QR-code.

6. Start LastPass Authenticator op uw apparaat en scan de QR-code, als volgt:
    1. Tik op de LastPass Authenticator-app op het + (plus)-teken.
    2. Houd uw apparaat fysiek voor de website LogMeIn.com om de code te scannen.

Resultaat: Er wordt een bericht weergegeven waarin wordt bevestigd dat uw toestel aan uw account is gekoppeld. Tik om het bericht weer te verwijderen.

7. Als u terugkeert naar de LogMeIn.com website, moet u nu de back-upmethode kiezen die u wilt gebruiken als uw primaire methode niet beschikbaar is. Hier is hoe:
    1. Om inlogcodes via sms te ontvangen:

• Klik op SMS-bericht instellen.
      • Voer het telefoonnummer in waarheen de aanmeldingscodes moeten worden verzonden en klik op Volgende. Er wordt een code verzonden.
      • Ga naar uw telefoon en open het sms-bericht van GoTo.
      • Voer de code uit het SMS-bericht in op de pagina Telefoonnummer verifiëren.
      • Klik op SMS instellen voltooien.

2. Om inlogcodes via e-mail te ontvangen:

• Klik op E-mail instellen.
      • Typ het e-mailadres waarop u de codes wilt ontvangen. Om hetzelfde adres te gebruiken dat u gebruikt om in te loggen op de client, klikt u op . Gebruik uw LogMeIn ID.
      • Ga naar uw e-mail inbox en open het bericht van GoTo.
      • Typ de code uit het e-mailbericht op de pagina E-mail instellen in uw webbrowser.
      • Klik op E-mail instellen voltooien.

8. Klik tenslotte op Activeer onderaan de pagina om de tweestapsverificatie daadwerkelijk in te schakelen.
Na de installatie wordt het volgende verwacht:
  • LastPass Authenticator: tik op de melding op het scherm om uw identiteit te bevestigen.
  • Een andere verificatie-app dan LastPass Authenticator: voer de eenmalige code in die u ontvangt van de gekoppelde verificatie-app.
  • SMS: voer de eenmalige code in die naar het geregistreerde nummer is verstuurd.
  • Primaire methode niet beschikbaar: vraag een code aan via de reservemethode.