Hoe kan ik een fout oplossen: Het adres is niet geldig in zijn context (10049)?

De volgende foutcode: "Het adres is niet geldig in zijn context (10049)" is een aanwijzing dat de computer het adres niet kon oplossen (bijv. LogMeIn.com) naar het juiste IP-adres. Er zijn twee redenen waarom dit zou kunnen gebeuren.

Problemen met uw DNS die ons IP-adres omzet

1. Open een Run box. (Druk tegelijkertijd op de Windows toets en de R toets).
  2. Typ cmd in het vak Uitvoeren en klik op OK.
  3. Typ in het opdrachtpromptvenster de opdracht ipconfig /flushdns en druk op Enter.

Probleem met proxy

U kunt deze foutmelding krijgen in combinatie met internettoegang via een proxyserver. Controleer of het adres geldig is in Internet Explorer > Extra opties > Verbindingen > LAN-instellingen.

• Als u geen proxyserver hebt of niet op de hoogte bent van een proxyserver, zorg er dan voor dat het enige vakje dat is aangevinkt Automatisch instellingen detecteren is, en dat de proxy-informatie in de host is verwijderd.
  • Als u een proxy gebruikt, moeten het adres en de poort correct zijn in IE, en overeenstemmen in de host. Om de proxy-instellingen in de host te controleren, klikt u op het hostvakpictogram en selecteert u LogMeIn Control Panel. Wanneer het venster wordt geopend, klikt u op Opties > Voorkeuren > Geavanceerd tabblad. Scroll naar beneden naar de Proxy Settings en bevestig het proxy server adres en poort.

In de meeste gevallen zou dit het probleem moeten oplossen. Zo niet, dan zult u waarschijnlijk de persoon die uw netwerk onderhoudt, of uw ISP (indien van toepassing), moeten inschakelen om het probleem op te lossen met uw DNS die de IP-adressen van onze service niet kan omzetten.