Hoe kan ik voorkomen dat mijn afstandsbedieningssessie wordt verbroken?

Symptoom

Tijdens een afstandsbedieningssessie verliest u vaak de verbinding met de hostcomputer.

Oplossing 1 - Controleer de connectiviteit

Controleer of uw netwerk- of internetverbinding aan beide zijden van de verbinding (client en host) naar behoren functioneert.

Tip: U moet wellicht contact opnemen met uw internetprovider (ISP) of IT-afdeling voor hulp.

Resolutie 2 - Internet Explorer: Herinstalleer de host Active X plugin

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van Internet Explorer op de clientcomputer, kunt u proberen de host Active X plugin opnieuw te installeren. Vergeet niet uw connectiviteit te bevestigen voordat u dit doet!

Dit behandelt het verwijderen en opnieuw installeren van de host-plugin in IE11. De procedure voor andere versies van IE is vergelijkbaar. Zie browser help voor details.

1. Open Internet Explorer en klik op het pictogram Versnelling > Add-ons beheren.
  2. Onder Add-on Types, klik op Toon > Alle Add-ons.
  3. Zoek de Performance Viewer ActiveX control en dubbelklik erop.
  4. Klik op Remove.
  5. Start alle instanties van Internet Explorer opnieuw op.
  6. Maak verbinding met een hostcomputer en download de hostplugin wanneer daarom wordt gevraagd.