Host-computers beveiligen met RSA SecurID

Als u een extra beveiligingslaag wilt toevoegen boven op de eenvoudige verificatie met gebruikersnaam/wachtwoord kunt u de LogMeIn host-software zo configureren dat ook verificatie met de RSA SecurID verplicht is.

alleen Windows Alleen beschikbaar op Windows-hosts.

Ondersteunde versies van RSA SecurID Authentication Agent: 7.1.x ; 7.0.x ; 6.4.x ; 6.1.x. Momenteel niet ondersteund: versie 7.2.1. Ga voor meer informatie over het RSA SecurID-product naar www.rsa.com.

Volg de onderstaande procedure om deze functie te activeren:
  1. Installeer een RSA SecurID-server (RSA Authentication Manager).
  2. Installeer RSA ACE-clientsoftware op alle computers waarvoor u RSA-verificatie wilt gebruiken.
  3. Doe op elke computer waarop RSA-verificatie gebruikt moet worden, het volgende: klik op Start > Configuratiescherm > RSA ACE-clientinstellingen. Configureer de service.
  4. Als u de RSA-software hebt geïnstalleerd op de hostcomputer, opent u het Configuratiescherm van LogMeIn en klikt u op Opties > Voorkeursinstellingen > Beveiliging > RSA SecurID. Het venster RSA SecurID-verificatie wordt weergegeven. Gebruik dit venster om de volgende opties in te stellen:
    • Uitgeschakeld: als deze optie is geselecteerd, zal LogMeIn tijdens het aanmelden niet vragen om een SecurID
    • Vereist voor alle gebruikers: als deze optie is geselecteerd, moeten alle gebruikers tijdens het aanmelden een SecurID invoeren
    • Vereist voor de opgegeven gebruikers: als deze optie is geselecteerd, hoeven alleen de opgegeven gebruikers tijdens het aanmelden een SecurID in te voeren
    • Verificatiepogingen als mislukt interpreteren als de RSA SecurID-server niet beschikbaar is
    • Gebruikers-ID en aanmeldingsnaam moeten overeenstemmen
    • Domeinnaam in gebruikers-ID's gebruiken
  5. Klik op Toepassen om uw instellingen op te slaan.