Ondersteunt de applicatie Terminal Server sessiecontrole?

De applicatie ondersteunt Terminal Server sessiecontrole als volgt:

Wanneer u verbonden bent met een host die een server is waarop Terminal Server services worden uitgevoerd of die een inkomende Windows Remote Desktop sessie host, ziet u het pictogram Terminal Server onder Opties en alle actieve verbonden Terminal Server sessies.

U kunt het scherm van een terminalsessie alleen bekijken wanneer de lokale gebruiker (de persoon die met de server is verbonden via remote desktop of Terminal Services Client) de host bekijkt in volledig scherm of windowed mode. Als de Terminal gebruiker de sessie minimaliseert naar het systeemvak, schakelt de Windows server het display uit voor de eigenlijke sessie. Wanneer u verbinding maakt via de hostsoftware en een geminimaliseerde Terminal-sessie selecteert, ziet u het volgende bericht:

This Terminal server display is inactive

Om dit op te lossen, zorg ervoor dat de lokale gebruiker de host bekijkt in volledig scherm of venstermodus.

Opmerking:
  • Deze functie is alleen beschikbaar voor Pro en Premier abonnees.
  • Wanneer u Pro op een Terminal Server installeert, vereist Pro een herstart van het systeem na de installatie.
Tip: U kunt geen nieuwe Terminal sessie openen via Pro - wij bieden alleen toegang op server niveau tot de Terminal server. Elke host kan slechts door één gebruiker op afstand tegelijk worden bestuurd.