Kan ik een toegangscode voor een domein gebruiken?

We raden u niet aan een toegangscode op een domein te gebruiken, aangezien de toegangscode is gekoppeld aan een lokale computeraccount met de naam LogMeInRemoteUser. Aangezien het een lokale gebruiker is, heeft hij geen toegang tot domeinbronnen zoals de gemapte stations en Bestandsbeheer. U kunt ook problemen ondervinden bij het inloggen.

Als u de toegangscode voor andere gebruikers wilt bewaren om in te loggen, moet u op de inlogpagina van de hostcomputer klikken op de knop More. Hier kunt u de gebruikersnaam en het wachtwoord invoeren. In het geval van een toegangscode zou u de gebruikersnaam invoeren als LogMeInRemoteUser en het wachtwoord als uw aangemaakte toegangscode. Zodra u bent ingelogd, selecteert u in het vak Log on to de vermelding met het label This Computer. U zou moeten kunnen inloggen, maar u zult geen toegang hebben tot de netwerkbronnen.

Verwijderen van de toegangscode

Als u het bovenstaande niet telkens wilt doorlopen wanneer u probeert in te loggen, kunt u de toegangscode verwijderen.

Belangrijk: Wees voorzichtig met het verwijderen van gebruikersaccounts. Verwijder alleen de LogMeInRemoteUser account.
  1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door de Windows-logotoets ingedrukt te houden en op de letter 'R' op uw toetsenbord te drukken.
  2. Type: control userpasswords2 (laat de 2 uit voor Windows 2000). Het venster Gebruikersaccounts verschijnt.
  3. Verwijder de gebruiker met de naam LogMeInRemoteUser.

U zult gevraagd worden om vanaf nu uw domeinnaam en wachtwoord te gebruiken.