Antivirusstatus en -informatie bekijken

Als u de antivirusstatus van uw hosts wilt bekijken, gaat u naar de pagina Computers en selecteert u Details weergeven.

In de kolom Antivirus wordt de status van de hosts aangegeven met gekleurde pictogrammen.
Tip: Ziet u de kolom Anti-virus niet? Klik op de kolomselector boven aan de computerlijst en kies Antivirus.
Statusindicatorpictogrammen:
  • De host vraagt om onmiddellijke aandacht omdat de Realtime-beveiliging is uitgeschakeld, of omdat er geen antivirus-software geïnstalleerd is.
  • Host heeft aandacht nodig omdat er een probleem is met de anti-virus software. De virusdefinitie is bijvoorbeeld verlopen, of er zijn onbevestigde bedreigingen.
  • De anti-virus software is in werking en de host is niet geïnfecteerd.
  • Er is niet genoeg informatie over de antivirussoftware die op de host draait, maar de beschikbare gegevens wijzen niet op een probleem met de host. Zorg ervoor dat u de laatste versie van Host hebt, dat uw computer online is en dat de antivirussoftware is ingeschakeld en wordt ondersteund door Pro.

Informatie weergeven van afzonderlijke hosts

Als u informatie wilt weergeven van een willekeurige, afzonderlijke computer, klikt u op de kolom Antivirus.

De volgende details worden weergegeven op het tabblad Host Properties > Anti-virus.

Detail Beschrijving
Naam AV-software Naam van de ondersteunde antivirus-software die op de host wordt uitgevoerd.
Virusdefinitie bijgewerkt Geeft aan of de de antivirussoftware de nieuwste virusdefinitiedatabase gebruikt.
Virusdefinitieversie De databaseversie met informatie over virussen.
Real-time beveiliging Geeft aan of de antivirussoftware de host in realtime beveiligt (Aan) of niet (Uit).
Wanneer antivirussoftware in realtime-modus wordt uitgevoerd, kan deze het internetverkeer op virussen filteren en bestanden scannen voordat u deze opent of uitvoert.
Opmerking: Zelfs als realtime bescherming is uitgeschakeld, kan de antivirussoftware periodiek scannen op virussen.
Tijdstip laatste volledige scan Tijdstip laatste volledige scan. Klik op Volledige scan nu uitvoeren om de geïnstalleerde antivirussoftware te gebruiken bij het scannen van de computers op virussen.
Logbestand bedreigingen Een lijst van de virussen die door de antivirussoftware zijn gedetecteerd.

Klik op Bevestig alle bedreigingen om de lijst met virussen te bevestigen. U kunt geen afzonderlijke bedreigingen bevestigen.

Wanneer u virussen bevestigt, wil dit niet zeggen dat ze van de host worden verwijderd.