Waarom detecteert AVG Pro als een Trojaans paard?

Gedurende een korte periode werd Pro door AVG's Virusscanner ten onrechte gedetecteerd als een Trojaans paard-virus met de naam Vundo JI. AVG heeft sindsdien een update uitgebracht waarbij Pro niet langer als een virus wordt gedetecteerd.

Als u het Pro bestand in quarantaine hebt geplaatst, kunt u het eenvoudig uit de Virus Vault halen om de functionaliteit te herstellen:

Ga als volgt te werk om bestanden uit de viruskluis te herstellen:

1. Open AVG.
  2. Ga naar Geschiedenis.
  3. Ga naar de Virus Vault.
  4. Selecteer logmein.exe, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Herstellen.

Als u Pro volledig hebt verwijderd toen het werd gedetecteerd, kunt u de hostservice herstellen door het opnieuw te installeren. Om Pro opnieuw te installeren, klikt u op de onderstaande link om het hostinstallatieprogramma te downloaden:

https://secure.logmein.com/logmein.msi

Dit zal het installatieprogramma voor Pro oproepen. Wanneer daarom wordt gevraagd, selecteert u de optie om Pro opnieuw te installeren. Hiermee worden alle bestanden die door AVG zijn verwijderd, gerepareerd en vervangen.

Om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, moet u ervoor zorgen dat u AVG bijwerkt naar de nieuwste versie, die vanochtend is uitgebracht. Om bij te werken, opent u AVG en gaat u naar Extra > Geavanceerde instellingen > Uitzonderingen aan de linkerkant, voegt u C:ProgrammagegevensLogMeIn toe als uitzondering en start u de host opnieuw op.