Wat betekent foutmelding 10054?

Fout 10054 kan het gevolg zijn van een onjuiste systeem-, firewall- of routerconfiguratie.

Symptoom

De verbinding is verbroken en u krijgt een Windows Socketfout 10054.

Oorzaak

Fout 10054 treedt op wanneer de verbinding wordt gereset door de peer-toepassing, gewoonlijk als gevolg van een onjuiste firewall-configuratie. Meer informatie over deze fout vindt u op Microsoft Development Center.

Oplossing 1: Controleer of domeinen zijn toegestaan in uw firewall/router configuratie

Domein Beschrijving
*.logmein.com Hoofdsite
*.logmeinPro.com Drijft de Pro dienst aan
*.logmein-enterprise.com Bevoegdheden voor account-specifieke functies (niet vereist op normale accounts)
*.logme.in Gemeenschappelijke aanmeldingsdienst waarmee kan worden aangemeld op LogMeIn.com, en join.me
*.hamachi.cc Zet de Hamachi dienst aan
*.internapcdn.net Bevordert updates voor meerdere GoTo producten
*.logmein123.com Site om verbinding te maken met een technicus
*.123Pro.com Site voor verbinding met een Pro technicus
*.support.me Site voor verbinding met een Pro technicus
*.join.me Dienst voor conferenties en het delen van schermen door GoTo

Oplossing 2: Staat de computer achter een Sonic Firewall of een ander type firewall? Uw Intrusion Detection blokkeert misschien de toepassing.

1. Schakel tijdelijk alle functies met betrekking tot Intrusion Detection uit.
  2. Probeer opnieuw verbinding te maken om te testen of Intrusion Detection interfereert met de host service.
  3. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met oplossing 3.

Oplossing 3: Uitschakelen van peer-to-peer functionaliteit in de toepassing

Op bepaalde systemen treedt het probleem op wanneer de toepassing is verbonden via een peer-to-peerverbinding. Om deze functionaliteit uit te schakelen, moet u een registersleutel bewerken.

Opmerking: Probeer dit alleen als u vertrouwd bent met het wijzigen van het Windows register. Wijzigingen kunnen instabiliteit van het systeem veroorzaken of er zelfs voor zorgen dat Windows niet meer start. Neem contact op met GoTo Support als u hulp nodig hebt.
  1. Ga naar Start Menu > Uitvoeren.
  2. Typ regedit en druk op Enter.
  3. Navigeer naar de volgende map: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\LOGMEIN\V5\Net\NATUDP
  4. Verander de sleutel DisableEx (REG_DWORD) van 0 in 1.
  5. Sluit de Register-editor.
  6. Ga naar Start Menu > Uitvoeren.
  7. Typ services.msc en druk op Enter.
  8. Zoek de host service.
  9. Klik op Herstart.
  10. Maak opnieuw verbinding via de host en controleer of de verbinding nog steeds wordt verbroken.

Als het probleem zich blijft voordoen, neemt u contact op met GoTo support.