Waarom kan ik me niet bij mijn computer aanmelden? (fout 5 / 1326 / 1327 / Inloggen mislukt.)

Veel gebruikers ondervinden problemen tijdens het aanmelden bij hostcomputers.

Fout 1326 of fout 5 geeft aan dat u uw gebruikersnaam of wachtwoord voor Windows of Mac verkeerd invoert. Foutmelding 1327 betekent meestal dat u een leeg wachtwoord hebt ingevoerd (hetgeen inhoudt dat u niets hebt ingevoerd).

U kunt ook het volgende zien:

Aanmelden is mislukt. Voer de [Windows/Mac] gebruikersnaam en het wachtwoord in die u ziet wanneer u fysiek achter de externe computer zit.

Als u zeker weet dat u het correcte Windows/Mac-wachtwoord invoert, is wellicht de ingevoerde Windows/Mac-gebruikersnaam incorrect.
Tip: Een veel voorkomende reden voor mislukte aanmelding is dat gebruikers hun LogMeIn ID en wachtwoord invoeren, en niet hun computergebruikersnaam en wachtwoord. Zie ook Hoe authenticeer ik mijn sessie?.

Een andere veel voorkomende reden is wanneer uw host zich op een netwerkdomein bevindt, in welk geval u ook de domeinnaam moet invoeren. Bijvoorbeeld, als uw host op een domein is, genaamd besthardwarestore, en uw gebruikersnaam op de host is jsmith, dan is uw volledige gebruikersnaam besthardwarestore/jsmith.

Om uit te vinden of u op een domein zit,
  • Open onder Windows een opdrachtprompt en typ whoami
  • Op een Mac gaat u naar Systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepen selecteer vervolgens uw gebruiker en klik op Aanmeldingsopties. U vindt de domeinnaam in het veld Network Account Server.

Uw gebruikersnaam opvragen op een Windows-pc

U vindt uw gebruikersnaam op het tabblad LogMeIn Control Panel Options onder Username and Password.

1. Ga fysiek naar de computer die u wilt kunnen gebruiken, of vraag iemand die bij die computer aanwezig is om de volgende stappen uit te voeren.

Tip: In sommige gevallen moet u de hulp inroepen van de persoon die de hostsoftware in uw organisatie beheert.

2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram LogMeIn Control Panel in de taakbalk.
  3. In het resulterende menu, klik op het eerste menu item. Dit is de naam van de computer. Deze staat altijd boven het menupunt Configuratiescherm van LogMeIn.

Resultaat: Uw gebruikersnaam wordt weergegeven op het tabblad LogMeIn Control Panel Options onder Username and Password.

Onthouden: Elke gebruiker in de groep Administrators kan worden gebruikt om in te loggen op de computer.

Uw gebruikersnaam opvragen op een Mac

1. Ga fysiek naar de computer waartoe u toegang wilt hebben, of vraag iemand die bij die computer aanwezig is om de volgende stappen uit te voeren.

Tip: In sommige gevallen moet u de hulp inroepen van de persoon die de hostsoftware in uw organisatie beheert.

2. Klik op het Apple-menu en ga naar Systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepen.
  3. Elke gebruiker in de groep Administrators kan worden gebruikt om in te loggen op de computer.