Pro gebruiken op headless computers (zonder monitor)

Symptoom

Headless computers kunnen net zo worden bestuurd als elke andere computer met hostsoftware.

Wanneer u verbonden bent met een headless host, ziet u een leeg scherm of wordt u gedwongen een resolutie van 640x480 te gebruiken en kunt u deze niet wijzigen.

Oorzaak

Er zijn geen beeldschermadapters geïnstalleerd op de headless host.

Wanneer Pro op een hostcomputer wordt geïnstalleerd, wordt het Mirror-stuurprogramma geïnstalleerd onder Apparaatbeheer > Beeldschermadapters.

De rol van de Mirror Driver is het reproduceren van het host-scherm en dit door te sturen naar de client. In het geval van een headless host kan het gebeuren dat er nooit een display-adapter is geïnstalleerd, en dat de Mirror Driver dus niets te reproduceren heeft.

Oplossing

Installeer display-adapters op de host. Voor details en instructies, zie de Microsoft Support site.

Als er al beeldschermadapters op uw computer zijn geïnstalleerd, moet u mogelijk de bestaande stuurprogramma's bijwerken:

1. Open het Apparaatbeheer (op Windows 10 typt u Windows-toets + X).
  2. Onder Display Adapters, klik met de rechtermuisknop op uw display-adapter (niet het Mirror-stuurprogramma) en selecteer Stuurprogrammasoftware bijwerken....
  3. Selecteer Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware.
  4. Als er een update wordt gevonden, moet u uw stuurprogramma bijwerken. U kunt gevraagd worden om uw machine opnieuw op te starten.