Scherm leegmaken werkt niet op mijn Windows 10 host. Wat moet ik doen?

Symptoom

Op hostcomputers met Windows 10, versie 2004 en hoger, krijgt u bij het leegmaken van het scherm het bericht "Door Microsoft geïntroduceerde wijzigingen verhinderen dat het scherm kan worden leeggemaakt op hosts met Windows 10, versie 2004 en hoger.

Oorzaak

Windows Display Driver Models (WDDM) 2.7 en 2.8, gebruikt door Windows 10 2004, ondersteunen onze aanpak van schermverduistering niet. Microsoft heeft opzettelijk de oplossing die wij hebben toegepast voor Windows 10 1607 - 1903 versies geblokkeerd met de lancering van de Windows 10 2004 versie.

Onze oudere DPMS-stuurprogramma's die worden gebruikt voor schermverwijdering werken veilig op hostcomputers met Windows 10 versie 1607 of lager (WDDM 2.1). Meestal draaien alleen geïntegreerde Intel beeldschermadapters een lagere WDDM versie dan deze.

Schermblanco's op Windows 10 v2004 en latere besturingssystemen worden ondersteund vanaf build 4.1.0.14344 van de hostsoftware.