Afdrukken op afstand werkt niet meer. Wat moet ik doen?

Symptoom

Afdrukken op afstand werkt niet.

Bevestig dat lokaal afdrukken werkt

1. Open een document rechtstreeks op uw clientcomputer.
  2. Test het afdrukken rechtstreeks vanaf de clientcomputer naar de clientprinter.
  3. Als het afdrukken lukt, ga dan verder met de volgende sectie.
    Opmerking: Als het afdrukken niet is gelukt, neem dan contact op met de fabrikant van uw printer voor verdere instructies.

Controleer of de printer in de lijst staat

1. Start Afstandsbediening en open de Apparaten en printers lijst op de hostcomputer. De printer moet worden vermeld als via LogMeIn.
    Opmerking: Op Windows 10-computers opent u Printers en scanners.
  2. Klik met de rechtermuisknop ergens in een lege ruimte in deze map en kies View > Details. Het kan een paar minuten duren voordat de gemapte printer wordt weergegeven.

Als de printer vastloopt, moet u de printspooler leegmaken

Start Afstandsbediening en open de Apparaten en printers lijst op de hostcomputer. Als uw printer ("printername" via LogMeIn) een document heeft dat vastzit in de wachtrij of status Verwijderen op een Windows PC: moet je de print spooler wissen, als volgt:
  1. Open op de host het venster Run door op de Windows-logotoets + R te drukken.
  2. Typ in het venster Uitvoeren services.msc. Het venster Services wordt weergegeven.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Print Spooler en selecteer Stop.
  4. Open opnieuw het venster Run en typ spool.
  5. Open de map PRINTERS en verwijder alle bestanden in de map.
  6. Ga terug naar het venster Services, klik met de rechtermuisknop op Print Spooler, en selecteer Start.
  7. Ga terug naar LogMeIn.com en maak verbinding met de host met Afstandsbediening.
  8. Zodra de verbinding is hersteld, klikt u op Options op de werkbalk van de afstandsbediening (het zwarte lint boven aan het scherm tijdens de afstandsbediening).
  9. Klik op Remote Printing, wis het vinkje naast de printer, wacht een paar seconden, en controleer het opnieuw.
Uw printer zou moeten verschijnen in de lijst met printers. Zodra uw printer in de lijst staat, kunt u testen of hij werkt door er met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor Eigenschappen > Een testpagina afdrukken. Als er nog steeds problemen optreden nadat de print spooler is opgeschoond, kunt u proberen de externe printerdrivers als volgt opnieuw te installeren:

Installeer de externe-printerstuurprogramma's opnieuw

1. Wanneer u een host op afstand bestuurt, klikt u op de werkbalk Afstandsbediening, op Opties.
  2. Onder Remote Printing wist u alle geselecteerde printers.
  3. Open op de hostcomputer het LogMeIn Control Panel.
  4. Klik op het tabblad Opties en klik op Voorkeuren.
  5. Klik op het tabblad Geavanceerd op Printerstuurprogramma opnieuw installeren.
  6. Klik op OK.
Hierdoor worden de printerdrivers opnieuw geïnstalleerd. U moet uw afstandsbedieningssessie beëindigen, vervolgens de host opnieuw op afstand bedienen en onder Options > Remote Printing de printer selecteren waarnaar u wilt afdrukken. Als het bovenstaande het probleem niet oplost, verwijder dan de hostsoftware van de hostcomputer, start opnieuw op en installeer opnieuw. Dit kan alleen worden gedaan door iemand die zich fysiek op de hostcomputer bevindt.