Phishing: hoe u frauduleuze e-mails kunt herkennen

Wees u ervan bewust dat kwaadwillende derden die zich voordoen als GoTo of join.me verdachte e-mails hebben verzonden naar GoTo en join.me gebruikers en naar leden van het algemene publiek.

Voorbeelden

Bij een typische zwendel gaat het om een e-mail die het ontwerp en de stijl van officiële GoTo of join.me communicaties nabootst.

Dit zijn enkele voorbeelden uit de afgelopen tijd:

• Een recent bekend voorbeeld (februari 2015) bootst een GoTo-factuur na (link naar blogpost alleen in het Engels)
  • Een ander bekend voorbeeld (april 2014) heeft als onderwerp "Uw digitale certificaat is verlopen!"
  • Een bekend voorbeeld was gemodelleerd naar onze kennisgevingsmail betreffende account lock-out wegens een bepaald aantal mislukte inlogpogingen.
  • Een ander bekend voorbeeld vermeldt een valse software-update en bevat een valse link naar een vermeende softwarepatch. GoTo, inclusief join.me, zal nooit contact met u opnemen met een software-update als bijlage bij een e-mail.

Wat moet u doen?

• Als algemene regel geldt: klik nooit op een link in een verdachte e-mail!
  • Controleer altijd eerst of de koppelingen in de e-mail geldig zijn. Ga als volgt te werk:
    • Beweeg de muisaanwijzer (zonder te klikken) over de koppeling in de e-mail, zodat de werkelijke bestemming van de koppeling wordt weergegeven in knopinfo (Outlook) of onder in het browservenster (Gmail, Hotmail en dergelijke).

• Als een link niet verwijst naar een site waarvan u weet dat het een officiële GoTo service of domein is, neem dan onmiddellijk contact met ons op.
  • Zelfs als een link lijkt te verwijzen naar een GoTo site, KLIK NIET als u ook maar enigszins wantrouwig bent!
  • Neem contact op met ons supportteam. Mogelijk vragen we u dan om de hele e-mail aan ons door te sturen, zodat we de daders kunnen opsporen.
  • Als u onverhoopt toch op een verdachte koppeling hebt geklikt, kunt u het best de klantenservice van uw antivirussoftware om advies vragen.

Voorbeeld officiële Pro, join.me, en LastPass "van" e-mail adressen:

• @e.join.me
  • @t.join.me
  • @e.logmein.com
  • @t.logmein.com
  • @e.lastpass.com
  • @t.lastpass.com
  • @ar.logmein.com

Voorbeeld van officiële domeinen:

• .logmein.com - GoTo's belangrijkste site
  • .logmeinPro.com - Beheert de Pro dienst
  • .logmeinPro-enterprise.com - Beheert account-specifieke Pro functies (moet alleen worden toegestaan door enterprise-accounts)
  • .accounts.logme.in - Site waarmee u kunt inloggen op GoTo services
  • .hamachi.cc - Beheert de Hamachi-dienst
  • .logmein123.com - Site die wordt gebruikt om verbinding te maken met een technicus
  • .123Pro.com - Site gebruikt om verbinding te maken met een Pro technicus
  • .join.me - GoTo's dienst voor het delen van schermen
  • .lastpass.com - Een wachtwoord management service