Mijn toetsenbord werkt niet tijdens de afstandsbediening!

Om problemen met verschillende toetsenbordindelingen op de host- en clientcomputer op te lossen, kunt u de voorkeuren voor toetsenbord en muis instellen op de externe gebruiker op de hostcomputer.

Symptoom

Bij aansluiting op een hostcomputer worden toetsenbordaanslagen op het client-toetsenbord niet door de host geregistreerd. Met andere woorden, niets van wat u typt verschijnt op de computer op afstand.

Oorzaak

Dit gebeurt meestal wanneer de host en client verschillende toetsenbord toewijzingen gebruiken. U typt bijvoorbeeld op een Duits toetsenbord, maar de hostcomputer is ingesteld op het gebruik van een Engels toetsenbord.

Oplossing

• Op de werkbalk afstandsbediening, klikt u op Opties > Toetsenbord > Clientlay-out gebruiken.
  • Op de werkbalk van de afstandsbediening, klikt u op Opties > Toetsenbord vergrendelen.
  • Open op de hostcomputer het LogMeIn Control Panel en ga naar Options > Preferences. Onder Interactie > Toetsenbord en muis prioriteit kies Externe gebruiker. Klik op OK.

Als gevolg hiervan worden tekens en combinaties precies zo naar de host gestuurd als ze op de client zijn ingevoerd, wordt de prioriteit van het toetsenbord en de muis ingesteld op de gebruiker op afstand en wordt het toetsenbord van de gebruiker op de host vergrendeld, zodat er geen interactie is met de sessie op afstand. Toetsenbordindeling van host wordt genegeerd.