Hoe los ik 'error 1909' op wanneer ik probeer in te loggen op een computer?

Als uw computer deel uitmaakt van een domein (werkcomputer in een kantoor), neem dan contact op met uw IT-beheerder met deze foutmelding. Zo niet, lees dit artikel dan verder.

De fout 1909: Deze account is vergrendeld of kan niet worden geraadpleegd wijst meestal op een domeinprobleem waarbij het Windows-wachtwoord of de toegangscode te kort is of is verlopen. Ga naar de computer waarmee u verbinding probeert te maken en volg de onderstaande instructies:

1. Ga naar Start, dan Run (als u Vista/7 gebruikt, klik dan op Start en typ Run in de zoekbalk).
  2. Typ in het vak Uitvoeren: control userpasswords2 (control userpasswords voor Windows 2000).
  3. Klik in het venster Gebruikersaccounts één keer op LogMeInRemoteUser zodat het gemarkeerd is.
  4. Klik op Remove.
  5. Druk nu op de Toevoegen knop.
  6. Typ in het vak gebruikersnaam (exact!): LogMeInRemoteUser.
  7. Klik op Volgende.
  8. In het wachtwoordscherm stelt u een wachtwoord in dat minstens 8 tekens lang is, letters of cijfers, waarbij u er rekening mee houdt dat het hoofdlettergevoelig is. Dit wachtwoord zal de toegangscode zijn.
  9. Klik op Volgende.
  10. In het laatste venster moet staan "Welk toegangsniveau wilt u deze gebruiker geven?"
  11. Selecteer Overige en zorg ervoor dat het woord Beheerders is geselecteerd.
  12. Klik tweemaal op OK.
Belangrijk: Wees voorzichtig bij het openen van gebruikersaccounts. Wijzig geen andere accountnaam dan LogMeInRemoteUser.

In de toekomst zult u het wachtwoord dat u hebt gemaakt gebruiken als toegangscode wanneer u verbinding maakt met de computer via de host.