Hoe los ik een '(error 3)' op wanneer ik een gemapt station probeer te openen in Bestandsbeheer?

Symptoom

Wanneer u probeert verbinding te maken met een toegewezen netwerkstation in Bestandsbeheer, krijgt u de melding 'Error 3'.

Oplossing

Oplossing één: Herstart de host

Start de hostcomputer opnieuw op en maak dan in Bestandsbeheer verbinding met het toegewezen netwerkstation.

Oplossing twee: Handmatig het pad van het gedeelde bestand invoeren in Bestandsbeheer

1. Wanneer u met de afstandsbediening op de hostcomputer bent aangesloten, opent u de Windows File Explorer (Windows-toets + E).
  2. Zoek het bestandspad van de schijf die u wilt toewijzen. Ga als volgt te werk:
    • Klik met de rechtermuisknop op de stationsletter en selecteer Properties
    • Klik op het tabblad DFS (alleen beschikbaar voor netwerkstations)
    • Het pad volgt meestal deze conventie: \servernaam
  3. Ontkoppel de afstandsbediening.
  4. Verbinding maken via File Manager.
  5. Voor de externe computer (de rechterkant van de bestandsbeheerinterface) voert u het bestandspad in het veld bovenaan de pagina in: \servernamefoldernaam.
  6. Druk op Enter.

U zou nu de inhoud van de map en de stationsletter moeten kunnen zien.