Hoe kan ik een Pro-stoel verplaatsen of opnieuw toewijzen?

Dit artikel leidt u door het proces van het toewijzen van een Pro "seat" aan een computer in uw account, om zo die computer in te schakelen voor toegang op afstand.

We bekijken twee veel voorkomende scenario's waarin u een stoel moet verplaatsen:

Scenario 1. Een stoel verplaatsen van een computer die u niet meer nodig hebt

Laten we aannemen dat u een Pro-abonnement hebt aangeschaft dat toegang geeft tot maximaal vijf computers. Stel dat een van uw Pro "seats" automatisch werd toegewezen aan een computer waartoe u niet langer toegang nodig hebt. U moet die stoel beschikbaar maken (taak één, hieronder) en toewijzen aan een andere PC of Mac (taak twee, hieronder).

Taak één: Maak een plaats vrij door een computer uit uw account te verwijderen

1. Ga naar www.logmein.com.
  2. Meld u aan bij uw account met uw GoTo ID (e-mailadres) en wachtwoord. De pagina Computers wordt weergegeven.
  3. Zoek de computer waartoe u geen toegang meer wilt hebben en klik op Eigenschappen > Algemene instellingen.
  4. Klik Delete this computer (deze computer wissen).

Volgens het bovenstaande voorbeeld zijn nu vier van de vijf beschikbare stoelen toegewezen. Met andere woorden, u hebt toegang tot vier van uw computers en u hebt één beschikbare stoel die wacht om te worden toegewezen.

Taak Twee: Activeer de beschikbare stoel op de juiste computer

1. Terwijl u nog bent ingelogd op uw account, gaat u naar de pagina Computers.
  2. Zoek de computer die de beschikbare plaats zal gebruiken.
  3. Klik op de link Enable voor die computer.

De beschikbare plaats wordt aan de computer toegewezen. De computer is ingeschakeld voor toegang op afstand. Volgens het bovenstaande voorbeeld zijn nu alle vijf zetels toegewezen. Je hebt toegang tot alle vijf computers in je account.

Scenario 2. Opnieuw toewijzen van een stoel aan dezelfde computer na upgrade van het besturingssysteem

Stel dat u het besturingssysteem van uw computer bijwerkt (bijvoorbeeld van Windows 7 naar Windows 8 of van OS X Lion naar Mountain Lion). Ook al is het dezelfde computer, u moet nog steeds het vorige exemplaar van GoTo uit uw account verwijderen (taak één, hieronder). Vervolgens moet u GoTo opnieuw installeren en ervoor zorgen dat de stoel wordt toegewezen (taak twee, hieronder).

Taak één: Maak de stoel beschikbaar door de "oude computer" uit je account te verwijderen

1. Ga naar www.logmein.com.
  2. Meld u aan bij uw account met uw GoTo ID (e-mailadres) en wachtwoord. De pagina Computers wordt weergegeven.
  3. Zoek de "oude computer" en klik op Eigenschappen > Algemene instellingen. (Met "oude computer" bedoelen we dezelfde computer waartoe u toegang wilt krijgen, maar met het vorige besturingssysteem)
  4. Klik Delete this computer (deze computer wissen).

Taak Twee: Opnieuw installeren GoTo

1. Zorg ervoor dat u achter de computer zit met het nieuwe besturingssysteem (de computer waartoe u toegang wilt krijgen).
  2. Ga naar de pagina Computers terwijl u nog bent ingelogd op uw account.
  3. Klik op Computer toevoegen.
  4. Volg de instructies op het scherm om te downloaden en te installeren.

De beschikbare plaats wordt aan de computer toegewezen. De computer is ingeschakeld voor toegang op afstand.