Hoe maak/verwijder ik een toegangscode voor de computer?

Op een Windows-host kunt u een toegangscode voor een computer wijzigen door een gebruiker in te stellen met de naam LogMeInRemoteUser.

Belangrijk: Maak geen toegangscode aan als de hostcomputer zich op een domein bevindt.

Methode één: Computerbeheer

1. Ga naar de computer waartoe u op afstand toegang wilt hebben en start Computerbeheer.
    1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door de Windows-logotoets ingedrukt te houden en op de letter 'R' op uw toetsenbord te drukken.
    2. Typ compmgmt.msc en klik op OK. Het venster Computerbeheer wordt weergegeven.
    3. Klik op Lokale gebruikers en groepen.
    4. Open in het linkerpaneel de map Users.
  2. Ziet u LogMeInRemoteUser in de lijst van gebruikers? Zo niet, ga dan naar stap 3.
    1. Klik met de rechtermuisknop op LogMeInRemoteUser om het menu weer te geven en selecteer Set Password.
    2. Klik op Ga verder.
    3. Voer een wachtwoord in en bevestig dit.
      Belangrijk: Dit wachtwoord is één en hetzelfde als uw toegangscode voor de computer.
    4. Klik op OK.
    5. Ga naar Stap 5.
  3. Maak de gebruiker aan met de naam LogMeInRemoteUser.
    1. Klik met de rechtermuisknop om het menu weer te geven en selecteer New User. Het venster Nieuwe gebruiker wordt weergegeven.
    2. Typ in het venster Nieuwe gebruiker onder Gebruikersnaam, LogMeInRemoteUser (één woord, precies zoals afgebeeld).
    3. Voer een wachtwoord in en bevestig dit.
      Belangrijk: Dit wachtwoord is één en hetzelfde als uw toegangscode voor de computer.
    4. Selecteer Wachtwoord verloopt nooit.
    5. Klik op Maken. Er wordt een nieuwe gebruiker aangemaakt met de naam LogMeInRemoteUser.
    6. Sluit het venster Nieuwe gebruiker. Het venster Computerbeheer wordt weergegeven.
  4. Voeg LogMeInRemoteUser toe aan de groep Administrators.
    1. Open in het linkergedeelte de map Groepen en dubbelklik Beheerders.
    2. Klik in het venster Eigenschappen voor beheerders op Add.
    3. Onder Objectnamen toevoegen om te selecteren, voert u LogMeInRemoteUser in.
      Tip: Als u een foutmelding Name Not Found krijgt, selecteert u het domein van de computer onder Locations en stelt u het in op de lokale computer: computername\LogMeInRemoteUser.
    4. Klik op OK en sluit het venster Computerbeheer.
  5. Start de host service opnieuw op.
    1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door de Windows-logotoets ingedrukt te houden en op de letter 'R' op uw toetsenbord te drukken.
    2. Typ services.msc en klik op OK.
    3. Klik met de rechtermuisknop op LogMeIn in de lijst van services en selecteer Opnieuw starten.

Wanneer u de volgende keer inlogt op deze computer met de hostsoftware, wordt u gevraagd het wachtwoord in te voeren dat u hebt gemaakt voor LogMeInRemoteUser. Met andere woorden, het wachtwoord voor LogMeInRemoteUser is precies hetzelfde als uw Computertoegangscode.

Methode twee: Configuratiescherm

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door te drukken op de Windows-toets + R.
  2. Type control userpasswords2.
  3. Klik op Toevoegen
  4. Afhankelijk van uw Windows-versie, doet u het volgende:

Op Windows 8 en 10 computers:

1. Klik op Aanmelden zonder Microsoft-account.
  2. Klik op Lokaal account.
  3. Typ in het vak gebruikersnaam exact: LogMeInRemoteUser
  4. In het wachtwoordscherm stelt u een wachtwoord in dat ten minste 8 tekens lang is, denk eraan dat het hoofdlettergevoelig is. Dit wachtwoord zal de toegangscode zijn.
  5. Klik op Volgende.
  6. Klik op Voltooien. De nieuw aangemaakte gebruiker wordt weergegeven.
  7. Dubbelklik op LogMeInRemoteUser en klik op het tabblad Groepslidmaatschap.
  8. Selecteer Beheerder en klik op OK.

Op computers met andere Windows versies:

1. Typ in het vak gebruikersnaam exact: LogMeInRemoteUser en klik op Volgende.
  2. In het wachtwoordscherm stelt u een wachtwoord in dat ten minste 8 tekens lang is, denk eraan dat het hoofdlettergevoelig is. Dit wachtwoord zal de toegangscode zijn.
  3. Klik op Volgende.
  4. U zult gevraagd worden "Welk Toegangsniveau wilt u deze gebruiker geven?" Selecteer Overige en zorg ervoor dat Beheerder is geselecteerd.

In de toekomst zult u het wachtwoord dat u hebt gemaakt gebruiken als toegangscode wanneer u verbinding maakt met de computer.

Hoe verberg ik LogMeInRemoteUser op het Windows inlogscherm?

U moet het register op de host als volgt wijzigen om LogMeInRemoteUser op het Windows-aanmeldscherm te verbergen:

Belangrijk: Wijzig het Windows-register met zorg. Als u dit niet weet, vraag dan om hulp of neem contact op met support.
  1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door de Windows-logotoets ingedrukt te houden en op de letter 'R' op uw toetsenbord te drukken.
  2. Typ regedit en klik op OK.
  3. Ga naar de volgende registersleutel: HKEY_Local_Machine\SOFTWARE\MicrosoftWindows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList. Als u deze sleutels niet heeft, maak ze dan aan.
  4. Maak een nieuwe DWORD (32-bit) aan, genaamd LogMeInRemoteUser en stel de waarde in op 0.
  5. Sluit de register editor.

Hoe verwijder ik een toegangscode (LogMeInRemoteUser)?

1. Open het vakje Uitvoeren door de Windows-logotoets ingedrukt te houden en op de letter 'R' op uw toetsenbord te drukken.
  2. Typ het volgende: control userpasswords2
  3. Het scherm Windows Gebruikersaccounts verschijnt.
  4. Selecteer LogMeInRemoteUser.
  5. Klik op Remove.
  6. Klik op OK.
Opmerking: Als u de toegangscode uit Gebruikersaccounts verwijdert, krijgt u geen toegang meer tot de computer via de hostsoftware, tenzij u een Windows-gebruikersnaam met een wachtwoord hebt.