Hoe maak ik de afdrukwachtrij leeg als een document is blijven steken?

Op een Windows-pc maakt u de Afdrukspooler leeg om de wachtrij te wissen. Het kan zijn dat u deze stappen zowel op de host als op uw clientcomputers moet uitvoeren.

Belangrijk: U moet beheerdersrechten hebben op de hostcomputer om de afdrukwachtrij te wissen.
  1. Open op de host het venster Run door op de Windows-logotoets + R te drukken.
  2. Typ in het venster Uitvoeren services.msc Het venster Services wordt weergegeven.
  3. Blader omlaag naar Print Spooler.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Print Spooler en selecteer Stop.
  5. Navigeer naar C:Windows:Systeem32:Spool:PRINTERS en verwijder alle bestanden in de map.
  6. Start de Print Spooler service opnieuw op in het Services venster door te klikken op Start in het linkerdeelvenster wanneer Print Spooler is gemarkeerd.

De wachtrij van de afdrukspooler wordt nu gewist. Druk het bestand opnieuw af.