Het host-beeldscherm uitschakelen tijdens besturing op afstand

Beveilig uw gegevens door het beeldscherm van de host uit te schakelen tijdens een sessie voor besturing op afstand.

1. Klik op de werkbalk Afstandsbediening op Opties > Blank scherm.

Resultaat: U kunt deze functie op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

2. Installeer, indien daarom wordt gevraagd, het DPMS stuurprogramma (Display Power Management Services).

Dit is nodig wanneer u de eerste keer de functie Scherm uitschakelen gebruikt op de host.

Resultaat: Niet alle beeldschermen, videokaarten, moederborden of BIOSsen ondersteunen DPMS. Raadpleeg uw hardware-leverancier wanneer u problemen met de DPMS-driver ondervindt. Bij incompatibiliteitsproblemen kan het voorkomen dat u deze functie voor sommige host-computers niet kunt gebruiken.

Iedereen die voor het host-apparaat zit, ziet een leeg scherm op de fysieke monitor terwijl de externe sessie actief is.

Tip: Wanneer u voor de eerste keer verbinding maakt met een computer, krijgt u de optie om het scherm op afstand automatisch leeg te maken tijdens al uw toekomstige sessies. Als u de voorkeuren voor besturing op afstand wilt wijzigen, klikt u op Scherm uitschakelen op de werkbalk.
Belangrijk: Schermblokkering op Windows 10 2004 en latere besturingssystemen wordt ondersteund vanaf build 4.1.0.14344 van de hostsoftware.