Automatisch wijzigen van de procesprioriteiten instellen

U kunt de prioriteitsklasse waarmee een proces wordt uitgevoerd automatisch bijwerken. Dit is handig als u de verwerking van langdurige, CPU-intensieve taken gedwongen naar de achtergrond wilt verwijzen op een computer waarvoor de reactietijden voor de andere processen van kritiek belang is.

alleen Windows Alleen beschikbaar op Windows hosts.

Snel pad: Maak verbinding met een Windows-computer en ga naar Computerinstellingen > Automatische prioriteiten
Denk eraan: Eenmaal verbonden, moet u in Detailed Mode (Dashboard) zijn om de opties voor beheer op afstand te zien.
  1. Klik op het Plus icoon om een nieuwe prioriteit aan te maken.

Resultaat: Het dialoogvenster Automatische prioriteiten wordt weergegeven.

2. Voer de naam van het uitvoerbare bestand in het veld Process Name in.
  3. Kies de doelprioriteitsklasse onder Prioriteit.
  4. Selecteer een of meer Processor Affinity vakjes om een proces op een specifieke processor (of processoren) uit te laten voeren.
  5. Klik op Toevoegen.