HIPAA Sectie D - Auditcontroles § 164.312(b)

(Verplicht)

Hardware, software en/of procedurele mechanismen in te voeren die de activiteit in informatiesystemen die elektronische beschermde gezondheidsinformatie bevatten of gebruiken, registreren en onderzoeken.

Toegang en beheer: Pro, Central

• De activiteit van de verbinding en de sessies op afstand worden geregistreerd op de hostcomputer om de veiligheid te waarborgen en de kwaliteit te controleren.
      Tip: Om informatie over sessie-activiteit te bekijken, opent u de en volgt u dit pad: Opties > Details verbinding en gebeurtenis.
    • Raadpleeg het Windows-gebeurtenislogboek of het Mac-consolelogboek voor de meest recente gegevens, waaronder gebruikersnamen en het IP-adres van de clientcomputer, over gebeurtenissen bij aanmelden/afmelden en externe bediening.
    • Op de harde schijf van de hostcomputer wordt een gedetailleerd logboek bijgehouden van de activiteiten van het product voor toegang op afstand. Om deze bestanden tegen manipulatie te beschermen, kan de beheerder ook een andere locatie voor logbestanden opgeven.
      Tip: Open de en volg dit pad: Opties > Voorkeuren > Geavanceerd > Gebeurtenislogboeken > Locatie van gebeurtenissenlogboeken.
    • Configureer en meld u aan bij een Syslog server, waarmee u gebeurtenissen van meerdere locaties kunt bekijken. Vereist Central; alleen Windows hosts.
    • GoTo raadt aan een relationele database te gebruiken om logboekinformatie centraal te verzamelen. Logbestemmingen kunnen zo eenvoudig zijn als een Microsoft Access-database of zo geavanceerd als een Oracle-server.
    • Beheerders kunnen ook de toegang tot hostcomputers beperken om ervoor te zorgen dat gegevens alleen kunnen worden opgevraagd of gewijzigd door gekwalificeerde beheerders.
    • Maak automatisch .avi video-opnames van elke afstandsbedieningssessie. Deze opnames stellen de gebruiker in staat de opgenomen sessies precies zo te zien als de gebruiker op afstand ze heeft gezien. Opnamen kunnen worden opgeslagen op een netwerklocatie. Alleen Windows hosts.
      Opmerking: Open de en volg dit pad: Opties > Voorkeuren > Geavanceerd > Schermopname.
    • LogMeIn Bestanden
      • LogMeIn-bestanden slaan extra auditinformatie op wanneer bestanden of mappen beschikbaar worden gesteld via een openbare koppeling. Anders kunt u vertrouwen op de toegangslogs van uw account.
      • U kunt een objectaudit instellen voor uw register om een auditspoor te maken van klanten die LogMeIn-bestanden koppelen aan hun computers.
      • GoTo raadt aan een relationele database te gebruiken om logboekinformatie centraal te verzamelen. Logbestemmingen kunnen zo eenvoudig zijn als een Microsoft Access-database of zo geavanceerd als een Oracle-server.

Ondersteuning en samenwerking: Rescue

• Maak automatisch .avi video-opnames van elke afstandsbedieningssessie. Deze opnames stellen de gebruiker in staat de opgenomen sessies precies zo te zien als de gebruiker op afstand ze heeft gezien. Opnamen kunnen worden opgeslagen op een netwerklocatie.
      Tip: Open het Administratiecentrum, selecteer een groep, en volg dit pad: Tabblad Instellingen > Schermopname.
    • Remote sessies worden gelogd om de veiligheid te waarborgen en de kwaliteit te controleren.
      Tip: Open het Administratiecentrum en volg dit pad: Tabblad Rapporten > Rapportgebied: [diverse].