De toegangsrechten van gebruikers opgeven

1. Toegang tot de voorkeuren van de gastheer:
    • Open vanaf de hostcomputer het LogMeIn Configuratiescherm en volg dit pad: Opties > Voorkeuren > Beveiliging
    • Maak vanaf een client-apparaat verbinding met de host Hoofdmenu en volg dit pad: Voorkeuren > Beveiliging
  2. Onder User Access Control, selecteert u uit de volgende algemene opties
    Optie Beschrijving
    Volledige controle toestaan voor systeembeheerders Selecteer deze optie om volledige toegangsrechten te verlenen aan iedereen met beheerdersrechten op de host-computer.
    Lijst met domeinen op het aanmeldingsscherm voor externe toegang verbergen

alleen Windows Alleen beschikbaar op Windows hosts.

Selecteer deze optie om de lijst met actieve domeinen in het dialoogvenster voor host-identificatie te wissen. Dit verschaft een extra beveiligingslaag doordat de externe gebruiker de exacte naam van het gekozen domein moet invoeren.
  3. Onder User Access Control, klik op Show details.

Resultaat: Het dialoogvenster Gebruikerstoegangsbeheer wordt weergegeven.

4. Typ (of zoek) in het veld Name de naam van de gebruiker voor wie u machtigingen wilt instellen.
  5. Stel de gebruikerstoegangsrechten in met behulp van de volgende opties.

Sommige opties zijn alleen beschikbaar op computers met Pro.

Optie Beschrijving
    Volledige bevoegdheid Bied de gebruiker volledige controle over alle functies.
    Alleen compacte weergave Toon de host-gebruiker alleen het hoofdmenu van de HTML-interface (in tegenstelling tot het dashboard).
    IP-filterprofiel gebruiken Gebruik deze vervolgkeuzelijst om een bestaande IT-filter op deze gebruiker toe te passen. Hiermee kunt u het IP-adres (of reeks) instellen, waar vandaan de gebruiker de host kan benaderen.
    Aanmelden Sta de gebruiker toe om zich aan te melden bij de host. Als u deze toestemming intrekt, kunt u de toegang tot de host voor deze gebruiker tijdelijk uitschakelen zonder dat u andere toestemmingen moet wijzigen of uitschakelen.
    Configuratie Sta de gebruiker toe om instellingen te lezen (alleen bekijken) of te schrijven (wijzigen) onder het menu Voorkeursinstellingen.
    Gebeurtenis Viewer Sta de gebruiker toe om de logbestanden van Windows te lezen (R) of te wissen (D).
    Bestandssysteem
    • R: De gebruiker toestaan om drives, mappen en bestanden op te sommen; bestanden te lezen en te downloaden; bestandsattributen, informatie over gedeelde mappen en toegangscontrolelijsten te bekijken; en bestandsbeheer te gebruiken
    • W: De gebruiker toestaan bestanden te kopiëren, plakken, hernoemen en bewerken; mappen aanmaken en delen; attributen en toegangscontrolelijsten bewerken
    • D: De gebruiker toestaan bestanden te verwijderen, shares te verwijderen en gebruikers los te koppelen van gedeelde bestanden
    Register
    • R: De gebruiker toestaan registersleutels en -waarden te bekijken; een lijst van geïnstalleerde toepassingen
    • W: De gebruiker toestaan registersleutels te maken en te hernoemen; registerwaarden toevoegen en wijzigen
    • D: De gebruiker toestaan registersleutels en -waarden te verwijderen
    Prestatiegegevens Sta de gebruiker toe om actieve processen/services/drivers te bekijken, de prioriteiten van de processen en de initiële parameters van de services te wijzigen en taken te plannen en te wijzigen.
    Voer een herstart uit Sta de gebruiker toe de computer opnieuw te starten, het opnieuw opstarten van het systeem uit te voeren en te plannen en een gedwongen "reset" van de computer door te voeren.
    Externe besturing
    • R: De gebruiker kan de host-desktop bekijken en monitoren en chatten met een host-gebruiker
    • W: De gebruiker toestaan het bureaublad op afstand te bekijken en te bedienen
    • D: De gebruiker toestaan de controle over het externe bureaublad over te nemen zonder de toestemming van de interactieve gebruiker
    Whiteboard Sta de gebruiker toe om tijdens de Besturing op afstand het Whiteboard te gebruiken.
    Chatten Sta gebruik van de Chat-functie toe.
    Gebruikers-/groep-accounts
    • R: Laat de gebruiker zien welke Windows of Mac gebruikers en groepen toegangsrechten hebben tot de host
    • W: De gebruiker toestaan om toegangsrechten te verlenen aan Windows of Mac gebruikers en groepen en om hun toegangsrechten te wijzigen
    • D: De gebruiker toestaan om Windows of Mac gebruikers en groepen te verwijderen uit de lijst van gebruikers voor de host
    Systeemconfiguratie
    • R: De gebruiker in staat stellen systeemconfiguratiegegevens, zoals omgevingsvariabelen, instellingen voor virtueel geheugen, schijf- en partitie-informatie en netwerkadapters op te sommen en te bekijken
    • W: De gebruiker toestaan systeemconfiguratiegegevens te wijzigen, zoals omgevingsvariabelen, instellingen voor virtueel geheugen, schijf- en partitie-informatie en netwerkadapters
    • D: De gebruiker toestaan omgevingsvariabelen te verwijderen
    Opdrachtprompt Sta toegang tot de opdrachtprompt van de host toe.
    Processes (Processen)
    • R: De gebruiker in staat stellen lopende processen, diensten en stuurprogramma's te bekijken; een lijst te maken van DLL's en objecten die deze processen gebruiken; en geplande taken te bekijken
    • W: De gebruiker in staat stellen procesprioriteiten en opstartparameters van diensten te wijzigen; diensten te controleren; geplande taken te creëren en te wijzigen
    • D: De gebruiker toestaan om lopende processen en diensten te beëindigen; geplande taken verwijderen
    Bureaublad delen Sta de gebruiker toe om de functie Delen van bureaublad te gebruiken.
  6. Klik op Toevoegen.

Resultaat: De gebruiker is toegevoegd aan de gebruikerslijst.

7. Klik op OK om het dialoogvenster Toegangscontrole voor gebruikers af te sluiten.
  8. Klik op OK of Toepassen.

Resultaat: Uw instellingen worden direct op de host toegepast.