Een leeg scherm? Problemen met beeldschermen oplossen

Symptoom

Volg deze instructies om problemen bij het bekijken van video's, of tijdens het gebruik van DOS-applicaties of programma's met veel beeldmateriaal tijdens besturing op afstand op te lossen. Typische problemen zijn, bijvoorbeeld, het verduisteren van het beeldscherm, het herstarten van de host-computer wanneer de besturing op afstand in gang wordt gezet, of het uitvallen van de functionaliteit van Windows Aero na besturing op afstand.

Oorzaak

Er zijn twee veel voorkomende oorzaken voor dit probleem

• Problemen met de beeldschermversneller
  • Een ongeldige schermopnamelocatie is ingesteld

Actie/oplossing 1: Zet de displayversneller uit.

Opmerking: Geldt alleen voor Windows hosts.
  1. Open de voorkeursinstellingen van de host:
    • Open vanaf de hostcomputer het LogMeIn Configuratiescherm en volg dit pad: Opties > Voorkeuren > Algemeen
    • Vanaf een client-computer, maak verbinding met het hoofdmenu van de host en volg dit pad: Voorkeuren > Algemeen
  2. Controleer onder Afstandsbediening > Prestaties of Beeldschermversneller gebruiken is niet geselecteerd.
  3. Klik op OK of Toepassen.

Uw instellingen worden direct op de host toegepast.

Actie/Werkwijze 2: Controleer uw schermopnamelocatie.

Opmerking: Geldt alleen voor Windows hosts.

Als actie/oplossing 1 het probleem niet oplost, probeer dan dit:

1. Open de voorkeursinstellingen van de host:
    • Open vanaf de hostcomputer het LogMeIn Configuratiescherm en volg dit pad: Opties > Voorkeuren > Geavanceerd
    • Vanaf een client-computer, maak verbinding met het hoofdmenu van de host en volg dit pad: Voorkeuren > Geavanceerd
  2. Onder Schermopname, bevestigt u uw schermopnamelocatie of schakelt u de schermopnamefunctie gewoon uit.
  3. Klik op OK of Toepassen.