Waarom is de inhoud van mijn LastPass-kluis leeg, niet aanwezig of vervangen door speciale tekens?

Mogelijk is er een synchronisatieprobleem met uw LastPass-kluis. U kunt dit probleem oplossen door uw sites te vernieuwen en/of uw lokale cache te verwijderen.

Opmerking: Als uw kluis leeg is nadat u LastPass Premium hebt aangeschaft, raadpleegt u Ik heb mijn LastPass-abonnement geüpgraded, maar mijn kluis is leeg, wat moet ik doen? voor meer informatie.

Sites vernieuwen

Eerst kunt u proberen de sites in uw kluis te vernieuwen.

1. Klik op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  2. Ga naar Accountopties > Geavanceerd > Sites vernieuwen.

U heeft een synchronisatie van uw kluisgegevens verplicht.

Lokale cache leegmaken

Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u proberen uw lokale cache leeg te maken.

1. Klik op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  2. Ga naar Accountopties > Geavanceerd > Lokale cache leegmaken.
  3. Meld u af bij LastPass.
  4. Meld u weer aan en open uw kluis.

Uw account terugzetten

Als er nog steeds problemen met uw kluis zijn en u kort geleden uw hoofdwachtwoord, uw e-mailadres of de iteraties heeft gewijzigd, kunt u uw account terugzetten naar de vorige toestand.

Voordat u begint: Lees eerst de onderstaande informatie voordat u verder gaat.
Wanneer u uw hoofdwachtwoord terugzet naar de vorige versie, wordt uw LastPass-kluis hersteld naar de situatie zoals die was voordat uw hoofdwachtwoord wijzigde. Dat betekent dat wijzigingen die u in uw kluis heeft aangebracht (bijv. wijzigingen in opgeslagen wachtwoorden, toegevoegde wachtwoorden, wijzigingen/aanvullingen in formulier-items, enzovoort) verloren gaan.
  1. Ga naar https://lastpass.com/revert.
  2. Voer uw gebruikersnaam in en klik op E-mail verzenden.

Het systeem stuurt u een mail die twee uur geldig is.

3. Klik op de koppeling in de e-mail (deze is verstuurd naar uw bevestigings-e-mailadres als u dit heeft ingesteld, of anders naar uw reguliere e-mailadres voor uw LastPass-account).
  4. Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad geopend waarin de datum staat aangegeven waarop uw hoofdwachtwoord voor de laatste keer is gewijzigd. Klik desgewenst op de koppeling om de wijziging van uw hoofdwachtwoord terug te draaien. Als u nogmaals een melding krijgt, klikt u op OK.

Opmerking: Nadat het account in de vorige toestand is teruggebracht, opent u uw kluis en brengt u de eerdere wijzigingen (bijvoorbeeld in het hoofdwachtwoord, het e-mailadres of de iteraties) opnieuw aan.

Er wordt een bericht weergegeven waarin staat dat de meest recente wijziging van uw hoofdwachtwoord is teruggedraaid. U kunt zich nu bij LastPass aanmelden met uw vorige hoofdwachtwoord.

Volgende stap:

Als u extra ondersteuning nodig hebt kunt u contact opnemen met LastPass Customer Care via de link Contact opnemen met Support onderaan dit artikel.