Waarom wordt mijn apparaat niet herkend wanneer ik me aanmeld bij LastPass?

De beveiliging van uw LastPass-account heeft voor ons de hoogste prioriteit. Als we een aanmeldpoging detecteren vanaf een nieuwe computer, een nieuw mobiel apparaat of een nieuw IP-adres, willen we eerst zeker weten of u zelf degene bent die probeert uw LastPass-kluis te openen. Daarom sturen we een verificatiemail naar het e-mailadres van uw LastPass-account (of naar het beveiligings-e-mailadres, als u dat heeft ingesteld). In deze e-mail staat een koppeling waarop u kunt klikken om te bevestigen dat u het inderdaad zelf bent.

Opmerking: U kunt hier uw IP-adres controleren.

Hoe verifieer ik mijn apparaat als vertrouwd?

Kijk in uw mailbox of u een mail van LastPass heeft ontvangen over de geblokkeerde aanmelding. Als u de mail heeft ontvangen en zich aanmeldt bij LastPass vanaf een vertrouwd apparaat of een vertrouwde locatie, klikt u op de verificatiekoppeling in de mail en meldt u zich weer aan bij LastPass.

Ik heb mijn e-mail gecontroleerd, maar er is geen e-mail van LastPass. Waar vind ik die?

Als u een beveiligings-e-mailadres heeft ingesteld, controleert u die mailbox, want daar hebben we de e-mail naartoe gestuurd. Controleer ook of u support@lastpass.com en do-not-reply-support@lastpass.com heeft toegevoegd aan uw contacten en aan de lijst met toegestane adressen van uw e-mailfilter. Laat LastPass u vervolgens een nieuwe verificatiemail sturen.

Wat moet ik doen als ik geen toegang heb tot mijn e-mailadres?

Als uw e-mailadres niet toegankelijk is, maar u wel offline toegang heeft ingeschakeld in uw account, kunt u zich offline aanmelden om toegang te krijgen tot een cacheversie van uw LastPass-kluis. Anders moet u eerst met behulp van uw e-mailprovider zorgen dat u weer toegang tot uw e-mail krijgt, en daarna LastPass een nieuwe verificatiemail laten sturen.

Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, zijn de mogelijkheden om deze handelingen uit te voeren mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Wat moet ik doen als het gebruikte e-mailadres niet meer bestaat?

Als u extra ondersteuning nodig heeft, kunt u contact opnemen met LastPass Customer Care via de koppeling Contact opnemen met Support onderaan dit artikel.

Als u weer toegang tot uw account heeft, vergeet dan niet het e-mailadres van uw account bij te werken.

Hoe kan ik, nadat ik mijn e-mailadres heb geverifieerd, voorkomen dat ik dit een volgende keer opnieuw moet doen?

U kunt de verplichte verificatie als volgt volledig uitschakelen:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Schakel bij E-mailverificatie uitschakelen het selectievakje in bij de optie Geen e-mailbevestiging vereisen vanaf onbekende apparaten en locaties.
  5. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op OK.
Tip: Om veiligheidsredenen wordt u nadrukkelijk geadviseerd om meervoudige verificatie in te schakelen als u besluit om e-mailverificatie over te slaan.