Waarom wordt mijn apparaat niet herkend wanneer ik me aanmeld bij LastPass?

De beveiliging van uw LastPass-account heeft voor ons de hoogste prioriteit. Als we een aanmeldpoging detecteren vanaf een nieuwe computer, een nieuw mobiel apparaat of een nieuw IP-adres (controleer hier uw IP-adres), willen we eerst zeker weten of u zelf degene bent die probeert uw LastPass-kluis te openen. Daarom sturen we een verificatiemail naar het e-mailadres van uw LastPass-account (of naar het beveiligings-e-mailadres, als u dat heeft ingesteld). In deze e-mail staat een link, waarop u kunt klikken om te bevestigen dat u het inderdaad zelf bent.

Ik heb mijn e-mail gecontroleerd, maar er is geen e-mail van LastPass. Waar is het?

Als u een beveiligings-e-mailadres heeft ingesteld, controleer dan die mailbox, want daar hebben we de e-mail naartoe gestuurd. Controleer ook of u support@lastpass.com en do-not-reply-support@lastpass.com heeft toegevoegd aan uw contacten en aan de lijst met toegestane adressen van uw e-mailfilter. Laat LastPass u vervolgens een nieuwe verificatiemail sturen.

Wat moet ik doen als ik geen toegang heb tot mijn e-mailadres?

Als uw e-mailadres niet toegankelijk is, maar u wel offline toegang heeft ingeschakeld in uw account, kunt u zich offline aanmelden om toegang te krijgen tot een cacheversie van uw LastPass-kluis. Anders moet u eerst met behulp van uw e-mailprovider zorgen dat u weer toegang tot uw e-mail krijgt, en daarna LastPass een nieuwe verificatiemail laten sturen.

Als u een LastPass Teams-, Enterprise- of Identity-account heeft, kan de mogelijkheid om deze handelingen uit te voeren beperkt worden door eventuele beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Wat moet ik doen als het gebruikte e-mailadres niet meer bestaat?

Gelieve contact op met LastPass Customer Care. Als u weer toegang tot uw account heeft, vergeet dan niet het e-mailadres van uw account bij te werken.

Hoe kan ik, nadat ik mijn e-mailadres heb geverifieerd, voorkomen dat ik dit een volgende keer opnieuw moet doen?

U kunt de verplichte verificatie als volgt volledig uitschakelen:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Schakel bij E-mailverificatie uitschakelen het selectievakje in bij de optie "Geen e-mailbevestiging vereisen vanaf onbekende apparaten en locaties".
  5. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op OK.
Tip: om veiligheidsredenen wordt u nadrukkelijk geadviseerd om meervoudige verificatie in te schakelen als u besluit om e-mailverificatie over te slaan.