Waarom biedt het LastPass-installatieprogramma niet aan om mijn Safari-wachtwoorden te importeren?

De Safari-browser slaat wachtwoorden op in de sleutelhanger "Lokale onderdelen". Helaas is deze sleutelhanger niet opgeslagen als ~/Bibliotheek/Keychains/*.keychain, zoals de overige sleutelhangers. Deze sleutelhanger is opgeslagen als ~/Bibliotheek/Keychains/*/keychain-2.db. Dit is een SQLite-database die vooral versleutelde gegevens bevat. De SecKeychain-routines van Apple hebben geen toegang tot deze gegevens. Omdat LastPass daardoor de afscherming van deze wachtwoorden door Apple niet kan doorbreken, kunnen we geen gegevens uit deze sleutelhanger importeren.

Er zijn echter meerdere gebruikers die oplossingen hebben bedacht om deze beperking te omzeilen. Een van deze oplossingen is getest door LastPass en is hier te vinden: https://gist.github.com/rmondello/b933231b1fcc83a7db0b.

Gerelateerd

LastPass downloaden en installeren

Hoe installeer ik de LastPass voor Safari-app-extensie op mijn Mac?