Waarom krijg ik een foutmelding over het beveiligingscertificaat of een foutmelding waarin wordt gemeld dat ik de datum en tijd op mijn apparaat moet controleren?

De meeste waarschuwingen over certificaten worden veroorzaakt doordat de systeemklok verkeerd is ingesteld. Controleer of de dag, de maand en het jaar correct zijn.

Als uw klok correct is ingesteld, controleert u of uw certificaten zijn ingeschakeld op uw apparaat.

Controleer of de instellingen voor beveiligingscertificaten zijn gewijzigd door uw werkgever

Veel werkgevers passen de standaard certificaatinstellingen in hun organisatie aan om meer controle te krijgen over de websites die hun medewerkers bezoeken, en in sommige gevallen om al het HTTPS-verkeer te kunnen monitoren. Informeer bij uw IT-afdeling of netwerkbeheerder of uw standaardcertificaten kort geleden zijn gewijzigd.

De benodigde certificaten installeren

Indien nodig kunt u de benodigde GlobalSign-basiscertificaten (R1 en R3) installeren vanaf https://support.globalsign.com/customer/portal/articles/1426602-globalsign-root-certificates.

Indien nodig kunt u het benodigde Thawte-certificaat (Thawte Primary Root CA - G3) installeren vanaf https://www.thawte.com/roots/.

Contact opnemen met de beheerder

Als de installatie van de benodigde certificaten niet het gewenste resultaat heeft, kunt u contact opnemen met de beheerder. Geef daarbij de volgende informatie door:

• De versie van uw besturingssysteem
  • Maakt u gebruik van aangepast ROM?
  • Heeft u beveiligingssoftware die de toegang van LastPass tot het internet kan blokkeren?
  • Mobiele apparaten: Kunt u op hetzelfde apparaat via een browser lastpass.com openen?
  • Mobiele apparaten: Een kopie van het logbestand is beschikbaar via het menu "Help en ondersteuning" van de app. Zorg dat u logboekregistratie heeft ingeschakeld en reproduceer het probleem voordat u het logbestand kopieert.