Waarom zie ik een melding dat accountherstel van LastPass is mislukt omdat mijn huidige browser geen gegevens voor accountherstel op deze computer heeft opgeslagen?

Situatie

Tijdens het herstelproces van LastPass ziet u de melding "LastPass-accountherstel is mislukt. Uw huidige browser heeft geen gegevens voor accountherstel opgeslagen op deze computer."

Oorzaak

Dit betekent dat er geen eenmalig herstelwachtwoord (dat wordt gebruikt voor het ontsleutelen van uw kluis) aanwezig is, om een van de volgende redenen:
Er is nooit een eenmalig herstelwachtwoord gemaakt
Als u zich nooit in een van uw browsers heeft aangemeld bij de LastPass-browserextensie.
Als u zich nooit heeft aangemeld bij de LastPass Password Manager-app voor iOS of Android en accountherstel met biometrische gegevens heeft ingeschakeld.
Het eenmalige herstelwachtwoord is verwijderd
Als u de lokale LastPass-cache heeft gewist in de browser die u voor accountherstel gebruikt.
Als de LastPass-gegevens verwijderd zijn uit een van de lokaal opgeslagen locaties op uw computer.

Oplossing

Ga als volgt te werk op uw desktopcomputer om te controleren of een van uw browsers een eenmalig herstelwachtwoord heeft opgeslagen:

1. Ga naar https://lastpass.com/recover.php met een browser waarvoor u de LastPass-browserextensie heeft geïnstalleerd.
  2. Voer uw e-mailadres in en klik op Doorgaan.
  3. Als u gevraagd wordt of u een eenmalig wachtwoord voor accountherstel wilt gebruiken, klikt u op Ja.
    • Als er een eenmalig herstelwachtwoord wordt herkend kunt u verder gaan met een van de volgende handelingen, afhankelijk van de vraag of sms-accountherstel is ingeschakeld voor uw account:
      • Als sms-accountherstel is ingesteld, ontvangt u een sms met een verificatiecode, waarbij u de code kunt invoeren wanneer dit gevraagd wordt. Vervolgens kunt u verder gaan met het resetten van uw hoofdwachtwoord.
      • Als sms-accountherstel niet is ingesteld, ontvangt u op uw e-mailadres een e-mail van LastPass met een koppling waarmee u uw hoofdwachtwoord kunt resetten. Als u geen e-mail ontvangt, heeft u mogelijk een secundair e-mailadres voor beveiliging ingesteld. Controleer de inbox van dat e-mailadres.
    • Als er geen eenmalige herstelwachtwoorden worden herkend kunt u proberen naar https://lastpass.com/recover.php te gaan met elke browser en op elk apparaat waarvoor u de LastPass-browserextensie heeft geïnstalleerd om te controleren of er een eenmalig herstelwachtwoord is opgeslagen. Als er in geen van de browsers en op geen van de apparaten een eenmalig herstelwachtwoord wordt aangetroffen, kunt u de stappen volgen waarmee u een oud hoofdwachtwoord kunt terugzetten.

Vanaf uw mobiele apparaat:

• Als u eerder al mobiel accountherstel had ingesteld, kunt u opgeslagen biometrische gegevens gebruiken om uw identiteit te verifiëren en uw hoofdwachtwoord te resetten. Lees hoe u mobiel accountherstel kunt gebruiken voor iOS of Android.