Waarom wordt mijn sessie direct beëindigd als ik me aanmeld bij LastPass?

Als u de melding "Uw sessie is verlopen.  Meld u opnieuw aan." ziet en de vraag krijgt om uw e-mailadres en hoofdwachtwoord opnieuw in te voeren, betekent dit meestal dat de cookies van uw browser worden gewist, verwijderd of geblokkeerd.

Volg de volgende best practices om dit probleem op te lossen:

• Gebruik uw browser niet in een privé- of incognito-modus.
  • Configureer uw beveiligingsinstellingen zodanig dat LastPass op de lijst met toegestane sites wordt vermeld.
  • Controleer uw cookie-instellingen of schakel cookies in in de browserinstellingen als uw browser cookies wist, verwijdert of blokkeert. De instructies zijn afhankelijk van uw browser:
    • Chrome – Volg deze instructies. U kunt https://lastpass.com ook toevoegen als uitzondering.
    • Firefox – Volg deze instructies.
    • Internet Explorer – Volg deze instructies. U kunt de standaard "Medium"-instelling kiezen of https://lastpass.com toevoegen als uitzondering.
    • Microsoft Edge – Klik boven in de browser in het navigatiegedeelte rechts op het menupictogram en ga naar Instellingen > Privacy, zoeken en services en stel de schakeloptie bij "Cookies van derden blokkeren" in op Uitgeschakeld.
    • Safari – Volg deze instructies en selecteer Altijd toestaan.
    • Opera – Volg deze instructies.
    • Alle overige programma's en extensies – Sommige andere toepassingen, zoals antivirussoftware of beveiligingspakketten, kunnen ook cookies uit uw browser verwijderen. Sta cookies van derden toe in uw instellingen, voeg https://lastpass.com toe als een uitzondering en neem LastPass op in de lijst met toegestane sites waar dat van toepassing is.

Voor de probleemoplossing kunt u zich afmelden van LastPass, de cookies wissen en uw webbrowser opnieuw opstarten en u weer aanmelden bij LastPass.