Waarom krijg ik een e-mailmelding van LastPass Sentry Alert?

De LastPass Sentry wordt geactiveerd wanneer u een beveiligingscontrole uitvoert die uw gebruikersnamen controleert tegen beveiligingslekken die zich hebben voorgedaan. De beveiligingsscan is een functie binnen de veiligheidstest (in de app LastPass Password Manager voor mobiel gebruik) en/of kan ook worden afgedwongen via een beleidsregel (voor zakelijke LastPass-accounts).

Als u aangeeft dat u wilt dat LastPass van alle e-mails die in LastPass zijn opgeslagen controleert of ze gecompromitteerd zijn tijdens een bekende beveiligingslek, zal LastPass Sentry u e-mails versturen met waarschuwingen over websites waarop uw aanmedlingsgegevens waarschijnlijk gecompromitteerd zijn geraakt. Als LastPass Sentry een risico constateert, worden deze twee e-mails verstuurd:

• Een e-mail naar het gecompromitteerde e-mailadres
  • Een e-mail naar het adres dat wordt gebruikt voor LastPass

Wat moet ik doen als ik deze e-mailmelding krijg maar geen LastPass-account heb?

Als u geen LastPass-account heeft, betekent dat dat iemand anders (die u hopelijk kent) uw e-mailadres heeft opgeslagen in diens LastPass-account. Wanneer die persoon een beveiligingscontrole uitvoert in de mobiele app, worden alle e-mailadressen in diens LastPass-kluis gescand en wordt er een e-mail verstuurd wanneer dit account in gevaar is.

Wat moet ik nu doen?

Omdat de aanmeldingsgegevens voor die site gecompromitteerd zijn geraakt, wordt u geadviseerd naar die site te gaan en uw wachtwoord direct te wijzigen. Als het een site betreft die u niet langer gebruikt, is het verstandig dat account te verwijderen om te voorkomen dat uw gegevens in de toekomst in gevaar raken.