Waarom word ik in Firefox om toestemming gevraagd om LastPass-gegevens naar mijn klembord te kopiëren?

Firefox heeft zijn beveiligingsbeleid bijgewerkt, waardoor gebruikers nu toestemming moeten geven of weigeren om LastPass-kluisgegevens (bijv. gebruikersnaam, wachtwoord, URL, formuliervelden, enz.) naar het klembord te laten kopiëren als ze de LastPass online kluis op het web, webbrowser-extensie of in-field pictogram gebruiken.

Om Firefox toestemming te geven gegevens van uw kluis naar uw klembord te kopiëren, doet u het volgende:
  1. Meld u aan bij LastPass met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Zoek het gewenste item en klik vervolgens op Kopiëren.
  3. Er wordt een bericht weergegeven met het advies dat als u gegevens van LastPass naar uw klembord wilt kopiëren, u klikt op Vraag me om toestemming.

4. Klik desgevraagd op Toestaan.

Resultaat: Uw kluisgegevens worden nu voor gebruik naar uw klembord gekopieerd, en u wordt niet meer om toestemming gevraagd om de kopieerfunctie te gebruiken.

Let op: Om de geaccepteerde toestemming opnieuw in te stellen en opnieuw gevraagd te worden, kunt u de LastPass webbrowser extensie voor Firefox opnieuw installeren.

Wat gebeurt er als ik op Weigeren klik voor de toestemming?

De gegevens van de kluis worden niet naar uw klembord gekopieerd als u op Weigeren hebt geklikt op de toestemmingsprompt, maar de volgende keer dat u een item probeert te kopiëren, wordt u opnieuw gevraagd om toestemming te geven of te weigeren.