Hoe configureer ik LastPass Universal Proxy?

Om LastPass Universal Proxy te kunnen gebruiken moet u de Universal Proxy-software downloaden en deze vervolgens installeren op een server In uw infrastructuur, de instellingen configureren en gebruikers toewijzen.

Opmerking: Deze functie is beschikbaar met LastPass Business + add-on Advanced MFA. Meer informatie over abonnementen en prijzen.
  1. Download de software voor LastPass Universal Proxy.
  2. Voeg uw toepassing toe aan LastPass.

Zie voor de specifieke stappen

3. Voer het installatieprogramma uit.
  4. Configureer de instellingen voor LastPass Universal Proxy met opdrachtregelinterface (CLI) of het configuratiebestand server.properties.

Opmerking: Het is sterk aanbevolen om de toegang te beperken tot het configuratiebestand dat is gemaakt bij de configuratie van LastPass Universal Proxy. Zie voor de specifieke stappen Hoe beperk ik de toegang tot mijn configuratiebestand voor LastPass Universal Proxy?

5. Uw toepassing configureren.

LastPass Universal Proxy werkt voor elke on-prem toepassing die gebruikmaakt van LDAP, LDAPS of RADIUS-verificatieprotocollen (bijvoorbeeld VPN-gateway). U moet uw toepassing configureren om verificatieverzoeken door te sturen naar LastPass Universal Proxy.

In de onderstaande tabel vindt u de ondersteunde VPN-toepassingen en de protocollen die ze kunnen gebruiken:

6. Wijs uw gebruikers toe.

Om de verificatieprompts voor uw gebruikers te kunnen doorwijzen, moet u de machtigingen van uw gebruikers toewijzen voor gebruik van LastPass MFA en de toepassing (bijvoorbeeld VPN) die u heeft ingesteld.

1. In LastPass geef uw gebruikers een LastPass MFA-account.

Belangrijk: De gebruikersnaam (dit is het e-mailadres) moet hetzelfde zijn in het LastPass-gebruikersrecord en in uw primaire verificatieserverrecord.

2. In LastPass toewijzen aan de toepassing of VPN die u heeft ingesteld.
    3. Om de gebruikers aan te melden met de LastPass MFA-app, moeten ze hun individuele gebruikersaccounts activeren. Voor meer informatie, zie De LastPass MFA-app activeren.
  7. Test uw configuratie.

Nadat u de Universal Proxy en de toepassing heeft geconfigureerd voor uw toepassing, bevelen we aan om de verificatie te testen. Open uw toepassing, open de aanmelding, probeer u aan te melden en kijk of u een verificatieverzoek ontvangt. Het type verzoek is afhankelijk van de Server Modes die u geconfigureerd heeft. Als u met succes bent geverifieerd met uw gebruikersaccount, bent u klaar om het uit te rollen naar gebruikers binnen uw organisatie.