Nieuw in LastPass Enterprise

Volg de ontwikkelingen van LastPass Enterprise en ontdek onze nieuwste voorzieningen en aanpassingen. Vergeet niet de nieuwste updates van de Active Directory Connector voor LastPass te bekijken.

Releasedatum LastPass-accounttype Voorziening Wijzigingen zijn onder andere
20 december 2018 Enterprise Nieuwe beleidsregel: Helpdeskbeheerder - beheerder met beperkte toegangsrechten LastPass Enterprise biedt nu de mogelijkheid helpdeskbeheerders beperkte toegangsrechten te geven zodat deze alleen de beschikking hebben over de functionaliteit die voor hun rol vereist is, zoals het resetten van een hoofdwachtwoord of het openen van de pagina van de gebruiker. Zie de volledige beschrijving van deze beleidsregel voor meer informatie.
30 juli 2018 Enterprise Ondersteuning voor Active Directory Federation Services (AD FS) LastPass Enterprise ondersteunt nu federatieve aanmelding, zodat gebruikers hun Active Directory-referenties kunnen gebruiken om zich aan te melden bij LastPass – geen afzonderlijk hoofdwachtwoord vereist. Lees meer in ons blogartikel en bekijk de gedetailleerde instructies voor het inschakelen van deze integratie als beheerder. U kunt ook bekijken hoe de ervaring voor de eindgebruiker is zodat u weet hoe alles aan de kant van de client in zijn werk gaat.
Juni 2018 Enterprise Nieuwe trainingsmaterialen voor LastPass Met onze nieuwe trainingsmaterialen leert u hoe u uw LastPass Enterprise-account optimaal kunt benutten. LastPass organiseert nu wekelijkse live-trainingssessies om u te helpen best practices op te doen voor het gebruik van voorzieningen en tools voor beheerders, en cursussen voor zelfstudie voor het inwerken van uzelf en de gebruikers die u binnen de organisatie beheert.
22 mei 2018 Alle behalve Free iOS-ondersteuning voor YubiKey Als u uw LastPass-account beschermt met YubiKey als uw optie voor meervoudige verificatie, kunt u zich nu verifiëren met een iOS-apparaat met NFC-functionaliteit (iPhone 7 of nieuwer met iOS 11 of hoger) om u aan te melden bij LastPass vanaf uw mobiele apparaat of uw desktopcomputer. Lees meer in ons blogartikel en bekijk de gedetailleerde instructies voor het gebruik van meervoudige verificatie met een YubiKey.
17 mei 2018 Alle Ondersteuning voor Microsoft Authenticator LastPass ondersteunt nu Microsoft Authenticator als optie voor meervoudige verificatie. Als uw bedrijf Microsoft Authenticator gebruikt om andere services te beschermen, kunnen de gebruikers Microsoft Authenticator nu ook inschakelen voor extra beveiliging van hun LastPass-kluizen. Als beheerder kunt u het gebruik van Microsoft Authenticator bovendien met een beleidsregel verplicht stellen. Lees meer in ons blogartikel en bekijk de gedetailleerde instructies voor het gebruik van LastPass met Microsoft Authenticator.
10 april 2018 Enterprise Integratie met de OneLogin-gebruikersdirectory LastPass Enterprise ondersteunt nu OneLogin als optie voor directory-synchronisatie. Als uw bedrijf OneLogin gebruikt als gebruikersdirectory, kunt u ons nieuwe SCIM-eindpunt gebruiken om OneLogin-gebruikers te synchroniseren en zo eenvoudig accounts in te richten, inrichtingen op te heffen en groepen te beheren in LastPass. Lees meer in ons blogartikel en bekijk de gedetailleerde instructies voor het inschakelen van deze integratie.
6 februari 2017 Enterprise Gebeurtenis "Accountblokkering" in rapporten met gebruikersactiviteit Er is een nieuw gebeurtenistype toegevoegd aan de rapportlogboeken in het dashboard voor de beheerder. Als er voor een gebruiker zes mislukte aanmeldingspogingen worden gedetecteerd, wordt de account tijdelijk vergrendeld en wordt de nieuwe gebeurtenis "Accountblokkering" voor die gebruiker geregistreerd. U kunt het aantal aanvaardbare mislukte aanmeldingspogingen wijzigen via de beleidsregel "Blokkeringspogingen beperken".
16 november 2017 Enterprise Integratie met de Okta-gebruikersdirectory LastPass Enterprise kan nu geïntegreerd worden met uw gebruikersdirectory in Okta voor het beheer van LastPass voor nieuwe en vertrekkende werknemers. U kunt de toegang van werknemers tot wachtwoorden direct vrijgeven en intrekken op basis van de status van een gebruiker in Okta. Lees meer in ons blogartikel of bekijk de gedetailleerde instructies.
16 november 2017 Enterprise Integratie met Microsoft Azure Active Directory Gebruikt u Azure AD als uw gebruikersdirectory? LastPass kan nu geïntegreerd worden met Azure AD om LastPass automatisch in te richten voor gebruikers, gebruikersgroepen te synchroniseren en de inrichting van LastPass voor gebruikers op te heffen. We ondersteunen de door u gekozen identiteitsprovider zodat u sneller kunt implementeren, de beveiligingsrisico's verlaagt en een centraal beeld krijgt van de verificatie door werknemers. Lees meer in ons blogartikel en bekijk de gedetailleerde instructies.
16 november 2017 Enterprise Aangepaste beheerdersrol Niet iedere beheerder heeft alle bevoegdheden nodig. Vanaf vandaag kunt u aangepaste beheerdersrollen maken om toegang voor de IT-helpdesk en andere personeelsleden toe te wijzen. Het dagelijkse beheer van LastPass wordt een stuk eenvoudiger en veiliger wanneer u aangepaste machtigingen voor LastPass Enterprise toekent. Lees meer in ons blogartikel en bekijk de gedetailleerde instructies.
16 november 2017 Enterprise Nieuwe beleidsregel: "Persoonlijke websites opslaan in eigen kluis" LastPass zet zich al lang in voor het beheer van zowel zakelijke als persoonlijke wachtwoorden, met de handige optie om een persoonlijke LastPass-account te koppelen aan een Enterprise-account. Met onze nieuwe beleidsregel detecteert LastPass automatisch het e-mailadres dat wordt gebruikt wanneer een werknemer zich registreert bij een nieuwe website en worden de aanmeldingsgegevens opgeslagen in de juiste kluis. Zo komen zakelijke en persoonlijke wachtwoorden moeiteloos op de juiste plek terecht. Lees meer in ons blogartikel en bekijk het volledige overzicht van beleidsregels.
16 november 2017 Enterprise Premium as a Perk-pakket Geef werknemers de gemoedsrust die ze verdienen en help ze ook thuis goede gewoonten op het gebied van wachtwoordbeheer na te leven. Als u een LastPass Premium-pakket toevoegt aan uw aankoop van Enterprise, kunt u investeren in de persoonlijke beveiliging van uw personeel – wat zich direct laat vertalen in een betere beveiliging op het werk. Lees ons blogartikel of gebruik de contactoptie in het dashboard voor de beheerder voor meer informatie.
19 mei 2017 Alle LastPass Authenticator, nu met back-up! We adviseren iedereen meervoudige verificatie in te schakelen als extra beveiligingslaag. Gebruikers kunnen nu een back-up van hun LastPass Authenticator-gegevens maken in hun LastPass-account. Als een iOS- of Android-apparaat wordt vernieuwd of hersteld, kunnen alle LastPass Authenticator-gegegevens automatisch gesynchroniseerd worden, zonder extra reparatiewerkzaamheden voor de accounts. Lees meer in ons blogartikel en bekijk de gedetailleerde instructies voor het gebruik van LastPass Authenticator en de nieuwe functie voor back-ups naar de cloud.
12 april 2017 Enterprise Updates voor het tabblad Groepen Enterprise-beheerders zien een bijgewerkt tabblad Groepen met een nieuw design. Of groepen nu worden geïmporteerd uit AD of handmatig worden aangemaakt, het nieuwe uiterlijk biedt betere navigatiemogelijkheden en een verbeterd beheer op schaal van uw gebruikers. Lees meer in ons blogartikel.
10 april 2017 Enterprise Updates voor het tabblad Gebruikers Het dashboard voor de beheerder wordt alsmaar beter. Dankzij het nieuwe design en de verbeterde navigatiemogelijkheden in het tabblad Gebruikers kunnen beheerders LastPass moeiteloos implementeren, gebruikers op macro- en microniveau beheren en de acceptatiegraad binnen de hele organisatie volgen. Lees meer in ons blogartikel.
16 januari 2017 Alle Nieuw design voor veldpictogram Maak kennis met het LastPass-veldpictogram nieuwe stijl. Wanneer gebruikers nu op het veldpictogram klikken, zien ze een vernieuwde vormgeving die aansluit op de updates die we hebben doorgevoerd in de LastPass-kluis, het menu van de browserextensie en de apps voor mobiel gebruik. De groene balk "website opslaan" waarmee de gebruiker wordt gevraagd nieuwe aanmeldingen op te slaan wordt afgeschaft en we gaan over op intuïtieve pop-ups. We hebben ook verbeterde logica geïntroduceerd, dus de gebruikers krijgt alleen een vraag te zien wanneer dat relevant is. Deze wijzigingen worden eerst uitgerold onder persoonlijke gebruikers van Google Chrome en zijn binnenkort beschikbaar voor Teams- en Enterprise-gebruikers. Lees meer in ons blogartikel.
15 juli 2016 Enterprise Update opdrachtregel Versie 1.1.0 van de CLI-tool (Command Line Interface) is nu beschikbaar, met ondersteuning voor importeren, alleen-lezen-bijlagen en door de gebruiker in te stellen indeling.
15 juli 2016 Enterprise Update AD Sync Client Active Directory Sync Client versie 2.1.269 is beschikbaar. Deze versie bevat bugfixes en een functie voor automatisch bijwerken. Lees meer en download nu.
15 juli 2016 Enterprise Update opdrachtregel Versie 1.0.0 van de CLI-tool (Command Line Interface) is nu beschikbaar, met ondersteuning voor veilige notities.
15 juli 2016 Teams en Enterprise Aangepaste veilige notities U kunt nu uw eigen sjablonen op maat maken in Veilige notities. Er zijn verschillende opties voor veldtypen die u kunt gebruiken om sjablonen te ontwikkelen die aan de unieke behoeften van uw bedrijf voldoen. Sommige ideeën bevatten sjablonen voor netwerkgebruikers, firewalls, routers, noodcontacten, API's en meer. Lees meer in ons blogartikel.