Welk type zakelijk LastPass-account heb ik?

Er zijn vier soorten zakelijke LastPass-accounts, te weten LastPass Teams, LastPass Enterprise, LastPass MFA en LastPass Identity. Elk type account biedt andere functies en oplossingen.

Als gebruiker van LastPass kunt u het accounttype afleiden uit de functies die u ziet wanneer u zich bij uw account aanmeldt.

LastPass Teams (alleen wachtwoordkluis)

Deze oplossing biedt:

• Een kluis voor wachtwoordbeheer
  • Gedeelde mappen
  • Standaard opties voor beveiligingsbeleid
  • Basisrapportage
  • Een beveiligingsmodel op basis van zero knowledge

U kunt als volgt controleren of u dit type account heeft:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Indien rechtsboven in het scherm 'Teams-gebruiker' of 'Teams-beheerder' wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst voor het gebruikersaccount, dan heeft u een LastPass Teams-account.

Bent u een beheerder? Lees hoe u de Admin Console van LastPass Teams kunt openen.

LastPass Enterprise (wachtwoordkluis en SSO)

Deze oplossing biedt:

• Een kluis voor wachtwoordbeheer
  • Geïntegreerde single sign-on (SSO) met 1.200 voorgedefinieerde apps
  • Meer dan 100 instelbare opties voor beveiligingsbeleid
  • Een centrale Admin Console voor het beheer
  • Flexibele integraties
  • Uitgebreide rapportagefuncties
  • Een beveiligingsmodel op basis van zero knowledge

U kunt als volgt controleren of u dit type account heeft:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  4. Als onder aan de optiepagina niet LastPass MFA wordt weergegeven, dan heeft u een LastPass Enterprise-account.

Bent u een beheerder? Meer informatie over toegang tot de Admin Console van LastPass Enterprise .

LastPass MFA (alleen MFA)

Deze oplossing biedt:

• Adaptieve verificatie
  • Biometrische verificatie (gezichts- en vingerafdrukherkenning) en verificatie via patroonherkenning
  • Omgevingsafhankelijk verificatiebeleid
  • Fijnmazige en centrale controle
  • Flexibele integraties
  • Uitgebreide rapportagefuncties

U kunt controleren of u dit type account heeft door te kijken of u een activeringsmail voor LastPass MFA heeft ontvangen, of door bij uw LastPass-beheerder te informeren.

Bent u een beheerder? Lees hoe u de Admin Console van LastPass MFA kunt openen.

LastPass Identity (wachtwoordkluis, SSO en MFA)

Deze oplossing biedt:

• Een kluis voor wachtwoordbeheer
  • Geïntegreerde single sign-on (SSO) met 1.200 voorgedefinieerde apps
  • Adaptieve verificatie
  • Biometrische verificatie (gezichts- en vingerafdrukherkenning) en verificatie via patroonherkenning
  • Omgevingsafhankelijk verificatiebeleid
  • Fijnmazige en centrale controle
  • Flexibele integraties
  • Uitgebreide rapportagefuncties
  • Een beveiligingsmodel op basis van zero knowledge

U kunt een van de volgende dingen doen om te controleren of u dit type account heeft:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Indien rechtsboven in het scherm 'Identity' wordt weergegeven als accounttype in de vervolgkeuzelijst voor het gebruikersaccount, dan heeft u een LastPass Identity-account.

OF

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  4. Als onder aan de optiepagina wel LastPass MFA wordt weergegeven, dan heeft u een LastPass Identity-account.

Bent u een beheerder? Lees hoe u de Admin Console voor SSO en MFA kunt openen.