Wat is het hoofdwachtwoord in LastPass?

Het hoofdwachtwoord is het wachtwoord dat u gevraagd wordt aan te maken wanneer u zich registreert voor een LastPass-account. Als u zich aanmeldt in LastPass, voert uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in om uw account te openen. Het is extreem belangrijk dat u een sterk hoofdwachtwoord aanmaakt, dat u goed kunt onthouden.

Voor de veiligheid van uw LastPass-kluis is het belangrijk dat het hoofdwachtwoord dat u kiest lang is, en uniek (u gebruikt dit wachtwoord dus alleen voor LastPass en niet voor andere accounts). We bieden veel versleutelingslagen en beveiliging om uw gegevens te beschermen. Een sterk en uniek hoofdwachtwoord voorkomt niet alleen dat aanvallen met brute rekenkracht succes hebben, het houdt uw LastPass-account ook veilig als een andere website wordt gehackt.

We adviseren het volgen van de volgende best practices bij het maken van uw hoofdwachtwoord:

• Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
  • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
  • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
  • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
  • Gebruik nooit persoonlijke informatie
  • Een goed voorbeeld is: !kHeb2Fietsp0mpen

We bevelen u ten sterkste aan om uw LastPass-hoofdwachtwoord nooit te gebruiken voor een ander account of een andere toepassing. Dit wachtwoord is alleen bedoeld voor uw LastPass-account. Meld u verschillende keren aan bij uw LastPass-account, zodat u gewend raakt aan uw hoofdwachtwoord en het beter onthoudt.

Houd er rekening mee dat LastPass Customer Care de hoofdwachtwoorden van gebruikers niet kent. LastPass Customer Care kan een hoofdwachtwoord van een gebruiker niet opnieuw instellen als de gebruiker het is vergeten.

LastPass biedt opties voor wachtwoordherstel, maar als u uw wachtwoord niet meer weet, kunnen ook wij het nooit versturen, resetten of opzoeken.

Opmerking: Als u denkt dat uw LastPass-account in gevaar is, volgt u deze stappen.