Wat is het hoofdwachtwoord in LastPass?

Het hoofdwachtwoord is het wachtwoord dat u gevraagd wordt aan te maken wanneer u zich registreert voor een LastPass-account. Als u zich aanmeldt in LastPass, voert uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in om uw account te openen. Het is zeer belangrijk dat u een sterk hoofdwachtwoord aanmaakt, dat u goed kunt onthouden.

Voor de veiligheid van uw LastPass-kluis is het belangrijk dat het hoofdwachtwoord dat u kiest lang en uniek is. We bieden veel versleutelingslagen en beveiliging om uw gegevens te beschermen. Een sterk en uniek hoofdwachtwoord beschermt u niet alleen tegen krachtige aanvallen, het houdt uw LastPass-account ook veilig als een website wordt gehackt.

We adviseren het volgen van de volgende best practices bij het maken van uw hoofdwachtwoord:
  • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
  • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
  • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
  • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
  • Gebruik nooit persoonlijke informatie
  • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!

We bevelen u ten sterkste aan om uw hoofdwachtwoord nooit te gebruiken voor een ander account of een andere toepassing. Dit wachtwoord is alleen bedoeld voor uw LastPass-account. Meld u een paar keer aan bij uw LastPass-account om ervoor te zorgen dat u uw hoofdwachtwoord goed zult onthouden.

Houd er rekening mee dat LastPass Customer Care de hoofdwachtwoorden van gebruikers niet kent. LastPass Customer Care kan een hoofdwachtwoord van een gebruiker niet opnieuw instellen als de gebruiker het is vergeten.

LastPass biedt opties voor wachtwoordherstel maar als u uw wachtwoord niet meer weet, kunnen ook wij het nooit versturen, resetten of opzoeken.

Als u denkt dat uw LastPass-account in gevaar is, volgt u deze stappen.