Wat is het LastPass-toetsenbord (invoermethode) en hoe gebruik ik het?

LastPass voor Android heeft een eigen invoermethode, die u kunt inschakelen en vervolgens gebruiken om u aan te melden bij apps.

De volgende punten zijn van belang als u het LastPass-toetsenbord gebruikt:

• Websites waarvoor opnieuw invoeren van het wachtwoord vereist is, kunnen niet worden geselecteerd om automatisch te worden ingevoerd met het LastPass-toetsenbord.
  • Het LastPass-toetsenbord kan niet "lezen" in andere browsers. We bevelen aan om de LastPass-browser in de Android-app te gebruiken voor de beste werking van de functie voor automatisch invullen. Als u deze methode echter gebruikt om gegevens in te vullen op een website in een andere mobiele browser, moet u in de meeste gevallen de optie Overschakelen naar groepen selecteren. (LastPass kan de URL namelijk niet vergelijken met uw kluis, omdat deze informatie vanwege de Android-beveiligingsinstellingen niet kan worden opgehaald van de website via een externe browser.)
  • Als de invoermethode LastPass-toetsenbord niet in staat is om de aanmelding voor uw app te selecteren en de melding "Geen overeenkomende websites" weergeeft, selecteer dan de optie Overschakelen naar groepen. De lijst van mappen in uw kluis wordt dan weergegeven. Navigeer hierin naar het gewenste item en selecteer "Invullen" om uw gebruikersnaam in te vullen. Herhaal dit voor het wachtwoord.

Het LastPass-toetsenbord inschakelen

1. Meld u aan bij de app.
  2. Selecteer het pictogram Opties in het navigatiegedeelte linksboven.
  3. Selecteer InstellingenGeavanceerd.
  4. Ga naar "LastPass-invoermethode toestaan" en zet de instelling aan (ingeschakeld).
  5. Selecteer OK als dit gevraagd wordt. Uw Android-instellingen voor "Taal en invoer" worden weergegeven.
  6. Ga naar "LastPass", zet de instelling aan (ingeschakeld) en selecteer OK in het bevestigingsvenster.
  7. Ga vervolgens naar de Instellingen van uw Android-apparaat en open de instelling "Toetsenbord en invoermethoden". Selecteer de instelling Huidige toetsenbord en schakel het keuzerondje voor LastPass in.

Het LastPass-toetsenbord gebruiken

1. Open de gewenste app of ga naar een website en tik in een invoerveld op het aanmeldingsscherm.
  2. Selecteer de LastPass-toets op uw toetsenbord. Er wordt nu een lijst van sites met bijbehorende inloggegevens weergegeven.
  3. Selecteer de knop Invullen om de gewenste aanmeldingsgegevens in te vullen en meld u aan bij uw app of website.