Wat is het verschil tussen mijn lokale kluis en mijn online kluis?

De LastPass-kluis is de plek waar al uw wachtwoorden en gegevens worden opgeslagen. Er zijn twee verschillende manieren om uw kluis te openen – lokaal met de LastPass-browserextensie, en "online" via aanmelding bij de LastPass-website – elk met eigen voordelen: LastPass zorgt voor een veilige synchronisatie van de gegevens in uw account, dus de informatie die u ziet in uw lokale extensie en uw online kluis op het web is identiek. Al uw items (wachtwoorden, notities, adressen, betaalkaarten, enzovoort) worden weergegeven in het navigatiegedeelte links in uw kluis. Zo is alles gemakkelijk toegankelijk.

Opmerking: Uw LastPass-kluis heeft een onbeperkte capaciteit voor wat betreft het aantal items dat u kunt toevoegen, maar als er 2000 of meer items worden toegevoegd brengt dat wel verminderde prestaties met zich mee.

Lokale kluis (extensie)

U kunt de lokale kluis openen via de LastPass-browserextensie. Klik op het actieve LastPass-pictogram en ga naar Mijn kluis openen.

De lokale kluis geeft u toegang tot alle functies van LastPass en de voorkeursinstellingen en instellingen voor de LastPass-browserextensie.

Offline-modus

Als u in de offline-modus uw kluis opent, gebruikt u uw opgeslagen gegevens, ook als u geen internetverbinding heeft. Dat betekent dat u een lokaal gecachete versie van uw kluis opent als u zich ten minste één keer heeft aangemeld bij de LastPass-browserextensie terwijl u een internetverbinding had.

Online kluis (web)

U kunt uw online kluis openen door u met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord aan te melden bij de LastPass-website op https://lastpass.com/?ac=1. Met deze versie van uw kluis kunt u algemene accountinstellingen te beheren. Dit is de optimale oplossing als u de LastPass-browserextensie niet kunt installeren (op een openbare of niet-vertrouwde computer).

Let op: de online kluis biedt geen toegang tot alle functies van LastPass.

Hieronder vindt u de beperkingen van het gebruik van de online kluis op het web, zonder dat de LastPass-browserextensie in uw browser op dat moment actief is:

• De functionaliteit voor updates van de kluis wordt niet ondersteund. Daarom kunnen de volgende wijzigingen niet worden ontvangen:
    • Wijzigingen in beleid
    • Wijzigingen met betrekking tot gedeelde items en/of mappen (zoals nieuwe gedeelde items of updates van gedeelde items)
    • Wijzigingen in items in uw kluis op een ander apparaat (bijv. mobiele app)
    • De mogelijkheid actieve sessies te beëindigen
  • Niet automatisch opslaan en invullen van wachtwoorden voor sites
  • Importeren en exporteren is beperkt tot handmatig kopiëren en plakken van wachtwoorden voor sites
  • Deelsleutels moeten handmatig gegenereerd worden en gedeelde items kunnen niet worden geaccepteerd totdat dit voltooid is
  • Geen offline toegang
  • Geen accountherstel
  • Er kunnen geen eenmalige herstelwachtwoorden gebruikt worden
  • Geen persistente sessie (voor opnieuw laden/vernieuwen van uw kluis in uw browser moet u zich opnieuw aanmelden)
  • Functies die het gebruik van de binaire component vereisen, worden niet ondersteund – meer informatie over deze functies
  • Federatieve aanmelding werkt niet via online aanmelding; dat geldt ook voor mobiele browsers (Android en iOS).